Thierry Henry en una imatge d'arxiu quan entrenava l'AS Mònaco
Thierry Henry en una imatge d'arxiu quan entrenava l'AS Mònaco
Futbol

Thierry Henry, nou entrenador de l'AS Mònaco

L'exinternacional francès, campió del Món el 1998, estarà acompanyat de Joao Carlos Valado Tralhao, entrenador dels sub-23 del Benfica de Lisboa, i de Patrick Kwame Ampadu, entrenador de l'Acadèmia de l'Arsenal

Actualitzat

L'AS Mònaco ha anunciat aquest dissabte la designació de l'exfutbolista francès Thierry Henry com a entrenador en substitució del portuguès Leonardo Jardim, acomiadat aquest dijous després de la ratxa de mals resultats i una única victòria des del començament de temporada.

Henry, de 41 anys, es posarà al capdavant de l'equip aquest dilluns amb un contracte de tres temporades fins al juny del 2021, segons ha informat el club en un comunicat.

Amb aquest contracte, torna a un equip amb el qual va ser campió de França el 1997 i on es va formar i es va donar a conèixer entre el 1993 i el 1999, amb un total de 141 partits, i 28 gols.

"Estic a la vegada molt content de tornar a l'AS Mònaco i extremadament determinat per trobar-me amb els reptes que ens esperen", va dir l'exjugador en una nota.

El vicepresident i director general del club, Vadim Vasilyev, va lloar "el seu coneixement del futbol, la seva passió pel joc, la seva exigència al més alt nivell i la seva connexió amb els nostres colors" i li va garantir que pot comptar amb el seu suport i confiança per portar una nova dinàmica a l'equip".

Jardim, de 44 anys, estava a la banqueta del Mònaco des de l'estiu del 2014 i tenia contracte fins al 2020.

 

El tècnic va conduir l'equip al triomf del campionat de lliga en la seva tercera temporada el 2017, any en què també va aconseguir la semifinal de la Lliga de Campions, però havia esgotat el seu crèdit en una temporada gris de l'equip.

Amb la derrota diumenge passat contra el Rennes, el club del Principat en va encadenar quatre de consecutives i l'única victòria de la temporada és de l'any passat, de l'11 d'agost contra el Nantes.

Anar al contingut