Thibaut Pinot celebra la seva victòria a la 20a etapa del Giro (@giroditalia)
Ciclisme

Thibaut Pinot s'imposa en la 20a etapa del Giro i Dumoulin només cedeix 15 segons sobre Quintana

Nairo Quintana afrontarà l'última etapa, una contrarrellotge individual de 30 quilòmetres, amb 39 segons d'avantatge sobre Nibali, 43 segons sobre Pinot i 53 respecte a Dumoulin, que es perfila com el gran favorit per emportar-se la victòria absoluta

Actualitzat

Nairo Quintana afrontarà l'última etapa del Giro d'Itàlia amb la "maglia" rosa de líder de la classificació general però ho tindrà complicat per adjudicar-se la victòria absoluta a Milà. El colombià només ha ampliat en 15 segons el seu avantatge sobre Tom Dumoulin en una 20a etapa que ha acabat amb el triomf del francès Thibaut Pinot, el més ràpid en l'esprint final en el grup de favorits per davant del rus Ilnur Zakarin i l'italià Vicenzo Nibali.

La penúltima jornada, de 190 quilòmetres entre Pordenone i Asiago, era l'última oportunitat per als escaladors d'obrir forat a la classificació respecte Dumoulin, el gran favorit en la contrarrellotge individual d'aquest diumenge. En la duríssima ascensió al Monte Grappa, l'equip Katiuxa ha augmentat el ritme però els cap de files no han atacat ja que encara quedaven molts quilòmetres per a la línia de meta.

En l'últim port, Zakarin ha atacat i només Pozzovivo ha pogut seguir-lo. Per darrera, Dumoulin ha cedit uns metres respecte Quintana i Nibali, però ha resistit i ha arribat al premi de muntanya amb 30 segons de desavantatge. En la baixada fins a la meta, el grup capdavanter no ha pogut augmentar la diferència sobre l'holandès, que ha acabat retallant la diferència a només 15 segons.

A falta de l'última etapa, una contrarrellotge individual de 30 quilòmetres entre Monza i Milà, Quintana manté el liderat amb 39 segons d'avantatge sobre Nibali, 43 segons sobre Pinot i 53 respecte Dumoulin, que ja es va imposar en la primera crono i es perfila com el gran favorit per emportar-se la victòria absoluta en el Giro del centenari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut