Futbol

Thiago Alcántara, el director d'orquestra del Bayern de Guardiola

Després de superar fins a tres lesions de llarga durada, l'hispanobrasiler ha tornat al seu millor estat de forma. Dos gols en l'eliminatòria contra el Porto fan que es torni a parlar de l'exblaugrana com el jugador preferit de Guardiola.

Xavi VegasActualitzat

Només 17 dies després de tornar a jugar després de la seva greu lesió, Thiago Alcántara va confirmar aquest dimarts la seva condició de talismà per a Pep Guardiola en aquests quarts de Champions en aconseguir, de cap, el gol amb què l'equip bavarès va iniciar la remuntada contra el Porto (6-1) a l'Allianz-Arena. L'exjugador barcelonista ja va marcar fa una setmana a l'estadi do Dragao el gol que va maquillar la severa derrota del Bayern (3-1), el que va donar esperança als seus després d'una jornada molt negra. Un gol en l'anada, un altre a la tornada i una demostració de capacitat per dirigir un gran del futbol europeu: Thiago està definitivament de tornada.

Amb només 24 anys i moltes lesions, Thiago vol tornar a sentir-se jugador i la seva recuperació ha estat clau per tornar en unes condicions òptimes. En els dos anys que porta al Bayern, el gran dels Alcántara porta jugats 19 partits de la Bundesliga, 1 de Copa i 5 de Champions amb un total de 6 gols.

Thiago, una perla de La Masia

El jugador del Bayern va ser la venda més quantiosa del Barça des d'Iván de la Peña l'any 98-99 (15 milions d'euros). De la temporada 2005/06 on va començar al Cadet-B del Barça fins la temporada 2012-13 amb el primer equip, Alcántara va esdevenir un ferm candidat a substituir a Xavi com a director d'orquesta al mig del camp. Però quan el seu futur al FC Barcelona era incert per manca d'oportunitats, Pep Guardiola no va dubtar en cridar-lo per incloure'l en el seu nou projecte a Alemanya. Thiago Alcántara va arribar al Bayern Munic per jugar, i ràpidament li va demostrar a l'afició bavaresa per què Pep va confiar en ell.

La marxa al Bayern de Guardiola

Va iniciar sent titular indiscutible, però les lesions el van allunyar de les pistes per poc més d'un any. Thiago va treballar, es va recuperar i està de tornada per esdevenir un element importantíssim per a l'equip bavarès. Amb el seu retorn, el Bayern no només ha guanyat brillantor i claredat al mig del camp, també ha guanyat en arribada a porteria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut