Futbol

Theyab Awana Diab, autor del penal més atrevit de la història del futbol

El jugador dels Emirats Àrabs va llançar una pena màxima amb l'esperó durant un partit amistós contra el Líban al 2011 que els rivals i el seu entrenador van considerar com una falta de respecte.

Theyab Awana Diab, autor del penal més agosarat de la història

En la història del futbol mundial no és la primera vegada que un jugador llança un penal de forma extravagant i genera una polèmica al voltant d'una acció considerada com una genialitat o una falta de respecte cap al rival. Segurament, el més atrevit de tots es va produir el 2011, quan un desconegut jugador, Theyab Awana Diab, va sorprendre tothom amb un llançament d'esperó durant un partit amistós entre els Emirats Àrabs i el Líban.

En plena cursa cap a la pilota, el jugador es va girar i va acabar marcant amb una rematada d'esperó amb la cama dreta que no va poder aturar el porter rival. En aquell moment, el marcador era de 2 a 5 favorable als Emirats Àrabs i alguns dels jugadors del Líban es van sentir ofesos i van recriminar-li aquesta acció.

Fins i tot el seu seleccionador, molest amb la jugada, va decidir substituir Diab de manera immediata i la mateixa Federació dels Emirats Àrabs va condemnar els fets. "No podem permetre que un jugador del nostre equip falti el respecte a l'altre equip. Ha estat despectiu i mereix una sanció".

Poc mesos després d'aquest agosarat penal, Awana Diab va morir en un accident de trànsit a prop d'Abu Dhabi amb només 21 anys. Aquí podeu veure el vídeo de la polèmica jugada: