Therese Johaug va anunciar el seu positiu en una roda de premsa (EFE)
Esquí

Therese Johaug, suspesa dos mesos per l'Agència Antidopatge de Noruega

La suspensió impedirà a l'esquiadora noruega participar en l'inici de la Copa del Món d'Esquí Nòrdic mentre s'investiga el seu positiu per clostebol

Actualitzat

L'Agència Antidopatge de Noruega ha suspès aquest dimecres durant dos mesos Therese Johaug, figura mundial de l'esquí nòrdic, mentre s'investiga el seu positiu per un esteroide anabolitzant difós la setmana passada.

Johaug, tres vegades medallista olímpica i ídol de l'esport noruec, va donar positiu en un control fet fora de competició el mes passat per clostebol, una substància que assegura que procedia d'una crema solar prescrita pel metge de la selecció per tractar-se d'una cremada al llavi.

"El motiu és que la comissió investigadora considera que no es pot dir que l'esportista hagi actuat sense culpa, fet pel qual ha de decretar una suspensió, que implica que no podrà participar en competicions ni entrenaments organitzats", han informat en un comunicat les autoritats antidopatge noruegues. La suspensió, fins que la comissió emeti un veredicte definitiu, impedirà a Johaug participar en l'inici de la Copa del Món d'Esquí Nòrdic.

L'Agència Antidopatge noruega ha obert també un expedient al metge Fredrik S. Bendiksen, que va deixar el càrrec el mateix dia que es va fer públic el positiu de Johaug, de 28 anys i set vegades campiona mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut