Barça

Ter Stegen vol reivindicar-se en els tres últims partits que queden per acabar la temporada

Al setembre, quan va substituir Bravo quatre partits de lliga també per una lesió del xilè al soli, l'alemany va encaixar set gols, contra l'Atlètic de Madrid, el Llevant, el Celta i el Las Palmas, tot i que el Barça va sumar tres triomfs i va caure golejat a Balaídos per 4-1

Laia TudelActualitzat

El Barça afronta la recta final de la Lliga amb un canvi obligat a la porteria. La lesió de Claudio Bravo posa en primera línia de foc Marc-André Ter Stegen. L'alemany, que sempre ha reivindicat més minuts, més partits, té l'oportunitat de lluir-se, com ho ha fet a la Champions.

El porter de la Copa i de la Champions serà ara el porter de la lliga. Ha arribat el moment de Ter Stegen. Quan tothom pensava que l'únic partit que tornaria a jugar aquesta temporada seria la final de la Copa del Rei, ara es troba que tindrà dos partits més, i a més dos partits on es decideix la lliga. Dissabte, Claudio Bravo va notar unes molèsties al soli de la cama dreta, té una petita lesió muscular, és baixa pel derbi i difícilment forçarà per jugar l'últim partit de lliga amb el Granada.

Ter Stegen té sobre la taula el repte de mantenir la porteria a zero. L'equip l'ha recuperat després de quatre partits encaixant. Ara n'ha encadenat tres i no encaixar és un dels principals objectius de cada partit per no trobar-se amb la pressió psicològica d'haver de remuntar.

Els precedents de l'alemany aquesta temporada a la lliga no ajuden. Al setembre, quan va substituir Bravo quatre partits de lliga també per una lesió al soli del xilè, Ter Stegen va encaixar set gols, contra l'Atlètic de Madrid, el Llevant, el Celta i el Las Palmas, tot i que el Barça va sumar tres triomfs i va caure golejat a Balaídos per 4-1. Però si s'afegeixen els partits de Supercopa i Champions, l'estadística de l'inici de temporada és demolidora, en 7 partits va encaixar 15 gols. Quan Bravo es va recuperar de la lesió, Luis Enrique va tornar a la fórmula habitual: el xilè juga a la lliga i Ter Stegen la Champions.

Amb aquests tres partits que queden per acabar el curs, Ter Stegen voldrà demostrar que té qualitat per ser el porter titular la temporada que ve, per davant de Bravo. Que l'alemany no està a gust amb el rol que li toca tenir i això ho ha fet evident moltes vegades. I sobretot no li va agradar que Luis Enrique no apostés per ell al Mundial de clubs del Japó. "No vull parlar gaire d'això. És una decisió de l'entrenador i ja està", va assegurar Ter Stegen visiblement molest.

La Champions és la seva competició, on és el protagonista, i a la prèvia del partit amb l'Arsenal va ser on va deixar anar una resposta bastant enigmàtica del seu futur. "Em pregunta molta gent però en l'únic que estic pensant és en el dia de demà. Vull oferir el millor que pugui. Pel final de la temporada encara queda molt temps i després com anirà la situació mai ho sabem. És futbol i ja veurem com va", va respondre.

Amb 24 anys, Ter Stegen vol tenir més continuïtat com a porter titular de Barça per poder ser un fix a les convocatòries de la selecció alemanya. Encara amb contracte en vigor, el porter alemany no descarta escoltar ofertes si el seu rol no canvia la temporada que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut