Tenerife, Xerez i Saragossa consumen el desitjat ascens a Primera Divisió

El Tenerife, el Saragossa i el Xerez han assolit aquest dissabte el desitjat ascens a Primera. L'equip insular torna a la màxima competició en imposar-se al camp del Girona per 0-1 gràcies a un solitari gol de Kome. Per la seva banda, el Saragossa ha superat amb comoditat el Còrdova a La Romareda per 3-1 (Ewerthon, Ponzio i Arizmendi), mentre que el Xerez estrenarà màxima categoria per primera vegada a la seva història en vèncer l'Osca per 2-1 amb gols de Moreno i Calvo.

Girona, 0 – Tenerife, 1

El Tenerife només necessitava sumar un punt per consumar l'objectiu de l'ascens, però ha sortit clarament en busca del triomf des del xiulet inicial. Els insulars han gaudit d'ocasions clares per estrenar el marcador però la mala punteria de Nino i Juanlu i les aturades de Rafa Ponzo ho han impedit. El Girona, tot i que només s'hi jugava l'honor d'acomiadar la temporada a Montilivi amb victòria, també ha pogut marcar amb accions de Gabri i Arnal. Qui no ha fallat ha estat Daniel Kome, que ha fet el definitu 0-1 al minut 39.

Saragossa, 3 – Còrdova, 1

Un equip històric que torna a Primera després de passar un any a l'infern de Segona. El Saragossa de Marcelino ha assolit l'objectiu de l'ascens després de vèncer el Còrdova a la Romareda per 3-1. Domini total de l'equip aragonès davant un equip que no s'hi jugava res. L'experico Ewerthon ha obert la llauna al minut 26 amb el seu 28è gol a la Lliga i Ponzio ha sentenciat el partit abans del descans. Tot just començar la represa Arizmendi ha fet el 3-0 i a les acaballes del partit els andalusos han maquillat el resultat mitjançant Guzmán.

Xerez, 2 – Osca, 1

Ascens històric del Xerez, que jugarà la temporada que ve a la màxima competició del futbol espanyol per primera vegada a la seva història. El Xerez només necessitava un punt per consumar el seu somni. Moreno, amb una rematada de cap a la sortida d'un còrner al minut 58, ha obert el marcador i ha fet embogir l'estadi de Chapín. Poc després, però, l'Osca ha empatat amb una fenomenal jugada individual de José Vegar. Els andalusos, però, ho han seguit intentant i poc abans del final Calvo ha marcat el gol del triomf.