Esquí

"Temps de neu" i Masella faran la baixada de torxes més multitudinària amb 2008 participants

El programa "Temps de neu" i l'estació de Masella faran la baixada de torxes més multitudinària de la història de l'esquí aquest dissabte. En principi, està previst que 2.008 persones participin en aquest esdeveniment, una xifra que s'ha volgut fer coincidir amb l'any que acabem d'inaugurar. Les baixades de torxes són un esdeveniment festiu dins de la programació habitual de les estacions d'esquí. Habitualment, mouen entre 200 i 300 persones. El rècord vigent és de 1.660 participants.

Actualitzat

El programa de televisió "Temps de neu" i l'estació de Masella s'han proposat batre aquest dissabte 26 de gener el rècord mundial de baixada de torxes, que ara té l'estació d'esquí de Lermoos-Grubigstein. En aquesta zona del Tirol austríac, el 2 de febrer del 2006 es va establir una nova marca mundial en aconseguir que baixessin 1.660 esquiadors, superant l'anterior registre que estava en possessió de l'estació suïssa de Savognin amb 1.321 participants. La baixada està muntada amb diversos itineraris des de la Tossa, la cota alta de l'estació a 2.537 m, fins al Pla de Masella, la base de l'estació.

Aquesta festa s'emmarca dins dels actes del 25è aniversari de Televisió de Catalunya i el 40è aniversari de l'estació de la Cerdanya. Per aquest motiu, TV3 transmetrà en directe aquesta baixada històrica, a partir d'un quart de vuit, amb un programa especial de 50 minuts conduït pel periodista Pere Escobar, la cantant Beth i Antoni Real, director del "Temps de neu". El desplegament televisiu està format per un equip de 35 persones, dirigits pel realitzador Óscar Lago i amb la presència operativa de 8 càmeres, 3 de les quals seran càmeres sense fils, que garantiran la gravació del descens dels més de 1.600 esquiadors que hi participaran. En el descens, a més d'aficionats a l'esquí, hi haurà professionals i personatges populars de la història de la televisió catalana.

Anar al contingut