Futbol

Tebas: "Xiular una bandera o un himne és violència verbal"

El president de la Lliga equipara una xiulada a l'himne espanyol als crits de "puta Catalunya" que se senten en alguns camps

Actualitzat

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha començat a escalfar la final de la Copa del Rei, que es disputa aquest dissabte a Madrid. Quan se li ha preguntat respecte a una possible xiulada a l'himne espanyol per l'afició blaugrana, el màxim executiu de la Lliga ha considerat que "seria violència verbal. Nosaltres, el crit 'puta Catalunya' l'hem denunciat com a violència quan s'ha produït en molts camps d'Espanya. Per mi, és equiparable", ha comentat, i ha rebutjat que es pugui emparar en la llibertat d'expressió. "Caldria preguntar-se si 'puta Catalunya' és llibertat d'expressió. Jo crec que no. Quan es xiula l'himne o la bandera espanyola es falta el respecte a milions de catalans i espanyols. El mal que fan és el mateix que quan algú diu 'puta Catalunya'".

Preguntat si xiular un jugador pot ser qualificat aleshores de violència, Tebas ha indicat que "cal tenir en compte el context i l'entorn. No és el mateix xiular una bandera o un cap d'estat que a un jugador en un context esportiu", ha indicat.

Finalment, ha considerat que si les banderes estelades "no van ser prohibides per la delegació del govern espanyol fa uns anys, hauran de poder entrar-hi com entren al Camp Nou. Si no hi ha normativa, no s'han de prohibir", ha conclòs.

ARXIVAT A:
Final Copa 2018
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut