Tau i Unicaja jugaran la final de la Supercopa ACB, que es queda sense cap equip català

Cap equip català jugarà la final de la Supercopa ACB, que finalment disputaran el Tau de Vitòria i l'Unicaja de Màlaga. El Winterthur Barça ha perdut en la primera semifinal davant dels bascos, de forma humiliant no només pel resultat si no també pel mal joc exhibit, per 76-52. En la segona semifinal, la Penya ha caigut contra els malaguenys en un partit que, contràriament a l'altre, ha estat disputadíssim, emocionant i no s'ha decidit fins a l'últim minut quan s'ha imposat l'Unicaja per 74-66.

Els blaugranes han fet un partit per oblidar, seguint la tònica de la final de la Lliga Catalana, on van sumar només 51 punts contra l'Akasvayu. Si la primera part ha estat nefasta per als d'Ivanovic, encara ho ha estat més la segona, on en cap moment hi ha hagut capacitat de reacció ni per maquillar el resultat. Les pèrdues de pilota han condemnat els blaugranes en els dos primers quarts de partit, on el Tau ha començat a escapar-se. En el primer període, els bascos ja s'han situat amb un 16-7, una diferència que s'ha gairebé duplicat al final del segon quart (37-20). Splitter, amb 12 punts, i Rakocevic, amb 8 punts, han estat la creu de la defensa blaugrana, que ha vist com els dos jugadors encistellaven amb tota la facilitat del món. Dels blaugranes només ha funcionat Navarro en la primera part amb 8 punts. Els blaugranes han perdut 12 pilotes per només dues del Tau. El màxim avantatge dels vitorians ha estat de 18 punts en la primera part.

En la represa, el Tau ha castigat més encara els blaugranes, recordant els partits de la temporada passada. De seguida, el Tau ha establert diferència al marcador amb 27 punts de més a la butxaca (49-22), després d'un parcial de 8-0; una diferència que s'ha tornat a repetir (59-32), al final del tercer quart. La màxima diferència però ha estat de 31 punts (67-36). Completament derrotats, els blaugranes han acabat amb un humiliant 76-52 com a resultat final, que posa de manifest que s'hauran de millorar moltes coses si aquesta temporada vol aconseguir alguna cosa l'equip català en la segona temporada d'Ivanovic a la banqueta. Vuit triples per només tres del Barça han sentenciat un equip que ha estat molt fluix sobre el parquet andalús.

La Penya

L'emoció de les semifinals de la Supercopa sobre el parquet andalús l'han posat l'Unicaja de Màlaga i el DKV Joventut, amb un partit disputadíssim, tot i que també amb molta pressió per part de tots dos equips. Les defenses han estat implacables i fortes i això ha fet que el resultat estigués tota l'estona amb una diferència de cinc o menys punts entre un i altre durant quasi tot el matx. La Penya ha comès poquíssimes faltes i la defensa ha evitat l'un contra un, fet que ha provocat que l'Unicaja no tingués cap oportunitat de llançar tirs lliures a la primera part. Els verd-i-negres, que havien obert el marcador amb un 0-5, han marxat als vestidors amb el mateix avantatge (30-35). El primer quart havia acabat amb un igualat 20-18. Han destacat Lorbek, de l'Unicaja, amb 10 punts, amb dos triples inclosos, i Bennett, de la Penya, amb 9 punts, amb un triple.

El partit no ha perdut intensitat en la represa, amb joc molt ràpid, sobretot de la Penya, al contraatac, per les pilotes perdudes dels malaguenys. De mica en mica, els badalonins han aconseguit imposar el seu ritme en el partit i, tot i no haver-hi una diferència gaire notable al marcador, l'Unicaja ha anat jugant a remolc al tercer quart. Ha estat aquí on la Penya ha aconseguit el màxim avantatge, vuit punts (41-49). L'Unicaja, amb un parcial de 10-2, ha reaccionat, però, empatant (51-51) i, fins i tot, s'ha posat per davant en el marcador (55-51). El darrer quart ha estat d'infart i fins a l'últim minut no s'ha determinat el guanyador.