Actualitat blanc-i-blava

Tamudo dóna la victòria a l'Espanyol al camp del Sevilla (2-3) que havia remuntat un 0-2

L'Espanyol es va endur una victòria importantíssima finalment del camp del Sevilla (2-3), amb més patiment del que "a priori" podia semblar amb el desenvolupament del partit. I és que els blanc-i-blaus guanyaven 0-2, gràcies als gols d'Ángel i Luis García, però en vuit minuts el Sevilla va equilibrar el marcador amb una diana en pròpia porta de Jarque i un gol de Koné de cap. Al minut 88, Tamudo, que va entrar al segon temps, va fer el gol del triomf. Valverde va introduir cinc novetats en l'equip titular.

Autèntica revolució en l'onze titular de l'Espanyol. Sigui com a càstig per la derrota al camp del Recre o pensant en el partit contra el Dépor, Ernesto Valverde va introduir fins a cinc novetats respecte de l'equip inicial a Huelva. Lacruz, Jarque, Moisés, Valdo i Jônatas van ser les novetats en detriment de Tamudo, Lola, Zabaleta, Coro i Clemente; aquest darrer va quedar, finalment, fora de la llista. Al Sevilla, Kanouté es va quedar a la banqueta.

En la repetició de la final de la Copa de la UEFA, els de Juande Ramos van començar molt ràpids i trencant amb molta facilitat la zona defensiva dels blanc-i-blaus. Amb el control del partit, el Sevilla va ser qui es va acostar abans a la porteria rival. Renato amb un xut al travesser i després Kerzhakov, amb la millor ocasió sevillista del primer temps, es va plantar sol davant Kameni però va rematar a fora. Al minut 20, Luis García va fer la primera jugada dins l'àrea, però Escudé va evitar que xutés en el que podia haver estat el primer gol. Els de Valverde es van anar posicionant sobre el terreny de joc i, a la mitja hora, el gironí Ángel amb un potent xut des de la frontal va inaugurar el marcador. El Sevilla va continuar xutant a porteria, però sense sort.

En la represa, Kerzhakov va tornar a disposar d'una ocasió d'or per empatar. Però va ser, novament, l'Espanyol l'equip afortunat de cara a porta. Després d'una centrada des de l'esquerre de Riera, Luis García va transformar el segon gol en el segon xut a porta dels blanc-i-blaus. La malastrugança va arribar un quart d'hora després, quan Jarque va marcar en pròpia porta, quan va intentar desviar una centrada de Jesús Navas. Conseqüència: patiment fins al final.

I així ha estat, patiment, perquè el Sevilla va començar una allau d'atacs, fins que al cap de vuit minuts va aconseguir tornar a equilibrar el marcador amb el 2-2 obra de Koné que va rematar de cap una centrada de Capel. Després de la diana, l'equip andalús va anar a buscar la victòria. Valverde per intentar donar un revulsiu va donar entrada a Tamudo, en el lloc de Valdo. Un canvi que Valverde agrairà durant molt de temps. I és que al minut 88, Tamudo va aconseguir el gol de la victòria, el 2-3, gràcies a una assistència d'Ángel, en una jugada de contraatac.