Tom Sykes
Tom Sykes saluda els seus fans després del triomf a Donington Park (worldsbk.com)
Motor

Sykes s'apunta a la lluita pel Mundial de superbikes amb un primer triomf a Donington Park

Les caigudes de Rea i Davies donen ales al pilot anglès, que ha encapçalat el podi de la primera cursa acompanyat per Haslam i Lowes

Actualitzat

La primera prova de la ronda britànica del Mundial de superbikes ha donat un podi inèdit aquesta temporada, però, això sí, completament britànic, com s'escau en un circuit com el de Donington Park.

Tom Sykes ha guanyat la primera cursa de la temporada, i l'han acompanyat al podi dos pilots que s'hi estrenen: Leon Haslam, en el segon lloc, i Alex Lowes, en el tercer.

La cursa no semblava destinada a aquest final quan Chaz Davies s'ha escapat. Tot indicava que el triomf seria seu, però, en la volta 7, una relliscada del tren davanter de la Ducati l'ha fet anar per terra.

Tot ha quedat servit per a una lluita de Kawasakis, entre Jonatha Rea i Sykes, que han passat a encapçalar la cursa. I, un cop més, el guió s'ha torçat. El gal·lès ha anat agafant avantatge contra pronòstic i Rea ha mirat de ser prudent, ara que el seu màxim rival en el campionat no havia de puntuar. Però, quan restaven tres voltes, alguna cosa s'ha clavat en la tracció de la moto i l'ha fet saltar pels aires. La caiguda ha estat espectacular, però, afortunadament, el nord-irlandès no ha pres mal.

Així doncs, la victòria de Sykes ha estat merescuda i, a més, productiva. S'acosta a 50 punts de Rea, que anava pel camí de sentenciar aviat el Mundial, i se situa segon en la classificació, a 16 de Davies.

En la cursa d'aquest dissabte, Jordi Torres ha estat novè, i Xavier Forés, desè.

Aquest diumenge 28, Esport3 oferirà la segona jornada de la ronda britànica: a les 13.00, s'emetrà la cursa de supersport i, a les 16.00, la segona de superbikes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut