Motociclisme

Suzuki anuncia la seva retirada temporal del Mundial de MotoGP i podria tornar el 2014

L'escuderia Suzuki ha decidit retirar-se, temporalment, del Campionat del Món de MotoGP. Segons el fabricant japonès, la decisió s'ha pres per un cúmul de circumstàncies, entre les quals hi ha les catàstrofes naturals que han afectat la zona est del Japó o la situació econòmica mundial. En el mateix comunicat, Suzuki ha informat que tenen la intenció de tornar a disputar el Mundial de MotoGP el 2014. Malgrat aquesta decisió, l'empresa nipona continuarà amb altres activitats com el motocròs. Álvaro Bautista, pilot, fins ara, de Suzuki, no estarà afectat per aquest abandó, perquè ja havia firmat contracte per a la pròxima temporada amb l'equip Honda Gresini, on corria el desaparegut Marco Simoncelli.
El fabricant japonès Suzuki ha anunciat aquest divendres a través d'un comunicat la seva retirada temporal del Mundial de MotoGP. "Aquesta suspensió de l'activitat esportiva es deu a una sèrie de circumstàncies com la prolongació de la recessió en qüestions econòmiques, la històrica depreciació del ien i també per les catàstrofes naturals que han castigat l'est del Japó", indica el comunicat fet públic per la marca japonesa.

Tot i l'anunci de retirada, Suzuki ha reconegut que el seu objectiu és poder tornar a competir a la categoria reina del motociclisme el 2014. Aquesta última temporada, la marca japonesa tenia una única moto competint a la graella de MotoGP, la d'Álvaro Bautista, que ja ha tancat el seu fitxatge per l'equip Honda Gresini.