Barça

Susana Monje obre les portes a fer un esforç extraordinari per fitxar un quart davanter per al FC Barcelona

La vicepresidenta de l'àrea econòmica del Barça ha destacat que, malgrat la despesa extra de Can Rigalt, el club ha obtingut quasi 30 milions d'euros de beneficis i ha explicat que el fitxatge de Neymar va tenir un cost de 19,3 milions

Actualitzat

La vicepresidenta de l'àrea econòmica del FC Barcelona, Susana Monje, ha exposat al detall el balanç de la temporada 2015-16 davant dels mitjans de comunicació. Ha començat informant que la passada temporada el Barça va tenir un rècord històric d'ingressos, amb 678,9 milions d'euros, amb 28,7 milions en beneficis, una xifra molt superior a l'objectiu marcat a començaments de temporada i un 12% més que a l'exercici 14/15.

En el capítol de despeses, tot i els efectes a la tresoreria que va tenir la sentència que obligava el club a recomprar els terrenys de Can Rigalt, 30 milions d'euros que no tenien previst gastar, Susana Monje ha remarcat que es va reduir el deute en gairebé 60 milions d'euros.

Un balanç molt favorable a les arques del FC Barcelona que permet obrir les portes a més fitxatges del previst. "Les coses van bé. Si en l'àmbit esportiu se'ns demana un esforç per portar algun jugador més, el farem."

Neymar va costar 19,3 milions d'euros

El fitxatge de Neymar també ha tingut una bona quota de protagonisme. Tot i els incomptables conflictes que ha suposat l'arribada del brasiler, Monje ho ha reduït tot a dues xifres, la del traspàs i la de la fitxa del jugador. Una incorporació que des del punt de vista econòmic mereix els millors elogis.

Segons ha explicat Monje, el cost del fitxatge ascendeix fins als 19,3 milions d'euros que es van pagar al Santos, mentre que els 40 milions d'euros a l'empresa N&N, els 10 milions corresponents a la retenció de l'acord extrajudicial i altres 5,5 milions de la multa a Hisenda s'entenen com a sou del jugador. "El sou anual del jugador ha estat de 24,8 milions bruts, que nets (lliures d'impostos) serien uns 12 milions", ha puntualitzat Monje, qui ha qualificat l'operació d'"excepcional".

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut