Tenis

Suïssa, Itàlia i França suen la cansalada per arribar a les semifinals de la Copa Davis

Suïssa i Itàlia, que en els quarts de final han hagut de remuntar resultats adversos davant el Kazakhstan i la Gran Bretanya respectivament, jugaran una de les semifinals de la Copa Davis. L'altra la disputaran França i la República Txeca.

Roger Federer ha guanyat el punt decisiu per a Suïssa. (Foto: Reuters)

La classificació del potent equip suís per a les semifinals de la Copa Davis ha estat penjant d'un fil. El Kazakhstan, que ha estat a punt de donar la sorpresa, no ha pogut aguantar en la jornada decisiva, en què Wawrinka s'ha imposat a Kukuixkin per 6-7 (4/7), 6-4, 6-4 i 6-4 i Federer ha superat Golubev per  7-6 (7/0), 6-2, 6-3. D'aquesta manera, l'1-2 s'ha converit en el 3-2 que ha donat la classificació als helvètics.

Tant Itàlia com França també han hagut de remuntar a la última jornada, davant la Gran Bretanya i Alemanya, respectivament. A Nàpols, davant de l'eufòria dels seus seguidors, Fabio Fognini s'ha imposat a Andy Murray en un partit que enfrontava els dos número u i Andreas Seppi ha guanyat el cinquè i definitiu partit davant de James Ward. Itàlia disputarà una semifinal que no juga des del 1998.

L'altra semifinal la disputaran França i la República Txeca. A França, Tsonga i Monfils també han hagut de remuntar un marcador de 1-2 a favor d'Alemanya, que estava privada dels seus tres millors jugadors i s'havia posat amb un amenaçador 0-2 a la primera jornada. L'equip francès es classifica per tercera vegada en cinc anys per a les semifinals de la Copa Davis. Els txecs, de la seva banda, no han deixat la feina per a última hora i han guanyat els 5 partits davant del Japó.