Suècia s'imposa amb fortuna a Malta per 0-1 i fa estèril el triomf de Portugal contra Hongria (0-1)

Suècia ha fet un pas endavant per continuar somiant amb la classificació per al Mundial del 2010. La selecció capitanejada per Ibrahimovic va derrotar Malta per 0-1 i s'ha situat segona del grup 1 i, de retruc, complica encara més les possibilitats de Portugal. Els lusitans, tot i vèncer Hongria 0-1 amb gol de Pepe, veuen com s'acosten inexorablement a l'eliminació. En un altre partit de la jornada, el Camerun es va imposar a Gabon per 2-1 i també aclareix la seva classificació en situar-se primer del grup A de la tercera fase de competició del continent africà.

Malta, 0 - Suècia, 1

Si davant Hongria va ser Ibrahimovic qui va donar el triomf a Suècia en el descompte, aquest dimecres davant Malta va ser Azzopardi, en pròpia porta, qui, en el minut 81, va permetre als nòrdics sumar tres valuosíssims punts. Suècia va encadenar dues victòries consecutives, fet que li va permetre escalar fins a la segona posició del seu grup de classificació. La principal damnificada d'aquest resultat és Portugal, que encara ho té més difícil per anar a Sud-àfrica.

Hongria, 0 - Portugal, 1

Portugal es va adonar de com de transcendent pot ser la derrota patida a Copenhaguen davant Dinamarca. I és que tot i imposar-se a Hongria per 0-1 gràcies a un gol matiner de Pepe en el minut 3, els de Carloz Queiroz continuen a un pas de quedar fora del Mundial 2010, especialment per culpa de la victòria de Suècia. Portugal, que està empatada amb els hongaresos a 13 punts, necessita ara guanyar els dos partits que queden i esperar l'ensopegada dels rivals.

Sèrbia, 1 - França, 1

Tot i el gol de Thierry Henry, França no va passar de l'empat davant Sèrbia i continua tenint-ho molt complicat per guanyar el bitllet directe cap a Sud-àfrica. El combinat del discutit Domenech va jugar amb un home menys des del minut 10 per expulsió de Lloris i, malgrat que els locals es van avançar de penal gràcies a Milijas, encara van poder salvar un punt gràcies a Henry.

Itàlia, 2 - Bulgària, 0

La campiona del món va fer un pas endavant per classificar-se directament per al Mundial en vèncer Bulgària per 2-0. Grosso i Iaquinta van certificar el triomf dels "azzurri" i van permetre els de Lippi situar-se al capdavant del grup 8 amb quatre punts d'avantatge respecte a Irlanda quan només queden dues jornades per a la fi de la fase classificatòria.