Motociclisme

Stoner domina les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del GP de Catalunya a Montmeló

Al circuit de Montmeló ja han començat aquest divendres els primers entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya de motociclisme. A MotoGP, la gran absència és la de Dani Pedrosa, que no podrà córrer a casa, ja que no s'ha recuperat de la caiguda de Le Mans. No hi és el català d'Honda però sí el seu company d'equip, Casey Stoner, que ha marcat el millor temps en les dues primeres sessions. Darrere seu s'ha classificat una altra Honda, la de Marco Simoncelli. Jorge Lorenzo, actual líder del Mundial, ha estat tercer en la primera de les sessions. A la segona ha estat Dovizioso. Als 125 cc, el millor temps l'ha marcat l'actual líder del Mundial, Nico Terol. I a Moto2, Thomas Luthi ha estat el més ràpid seguit per Aleix Espargaró i Julián Simón. Marc Márquez ha tingut una caiguda sense conseqüències.

Actualitzat
Amb l'absència de Dani Pedrosa, encara molt present entre tots els aficionats que s'han apropat fins al Circuit de Catalunya, el seu company a l'equip Honda HRC, Casey Stoner, ha estat el més ràpid en els dos primers entrenaments lliures de MotoGP. L'australià ha fet el millor registre per davant del polèmic Marco Simoncelli i del líder del Mundial, Jorge Lorenzo, en la primera mànega i d'Andrea Dovizioso a la segona. En un ambient fred i amb l'asfalt humit, la majoria de pilots han preferit no prendre gaire riscos en un cap de setmana que es presenta complicat per unes previsions que amenacen pluja. Sense Pedrosa, l'únic pilot català de la graella en la cilindrada reina és Toni Elias, que ha acabat tretzè a gairebé tres segons del temps d'Stoner.

Terol, de nou el més ràpid en 125 cc


Nico Terol ha dominat amb certa comoditat les dues primeres de les tres sessions d'entrenaments lliures en la categoria dels 125 cc. El pilot d'Alcoi ha seguit en la seva línia i ha marcat els millors registres des del primer moment. Terol ha anat rebaixant el seu registre fins a deixar-lo en 1.53.001, un temps al qual ningú s'ha pogut apropar. Per darrere en la primera tanda, s'han classificat Sandro Cortese, Efrén Vázquez i Sergio Gadea, que han lluitat per apropar-se al registre del pilot d'Alcoi, mentre que el català Maverick Viñales, que durant els primers compassos de la primera sessió d'entrenaments ha ocupat la segona posició, s'ha conformat al final amb el sisè millor temps provisional, a poc més d'un segon de Terol. A la segona, ha tornat a ser segon Cortese, mentre que Maverick Viñales ha pujat fins a la tercera posició. El pilot de Roses vol sumar la segona victòria de la temporada l'any del seu debut al Mundial després de guanyar el primer gran premi a Le Mans, amb poc més de 16 anys.

I en Moto2, la categoria amb més presència de pìlots catalans a la graella, el més ràpid en la primera sessió ha estat el suís Thomas Luthi, seguit per Aleix Espargaró, Julián Simón i Stefan Bradl. En aquesta primera sessió, Pol Espargaró ha estat setè, Àxel Pons, novè, Ricky Cardús, 15è, Tito Rabat, 17è, el debutant Carmelo Morales, 31è, i Marc Márquez, que només ha pogut ser 38è. El pilot de Cervera només ha pogut completar tres voltes després de tenir una caiguda i ha quedat molt endarrerit. A la segona el millor ha estat Simone Corsi, per davant de Thomas Luthi i Alex de Angelis. El millor dels catalans ha estat Aleix Espargaró. Marc Márquez, recuperat de la caiguda, ha fet l'11è millor registre.




NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut