Stoffel Vandoorme
Stoffel Vandoorme tindrà un volant a McLaren la temporada que ve (mclaren.com)
Motor

Stoffel Vandoorme serà el company de Fernando Alonso el 2017

Jenson Button seguirà vinculat dos anys a McLaren fent tasques de desenvolupament i representació i podria tornar a pilotar el 2018

Actualitzat

El pilot belga Stoffel Vandoorme, fins ara provador de l'equip McLaren-Honda, serà el company de Fernando Alonso la temporada que 2017, mentre que Jenson Button ha renovat el seu contracte dos anys per realitzar tasques de desenvolupament per a l'escuderia.

L'equip McLaren ha anunciat aquesta decisió en el circuit de Monza després de la sessió de classificació del Gran Premi d'Itàlia, en una compareixença què han intervingut el director executiu de McLaren, Ron Dennis, i els tres pilots de l'escuderia: Button, Vandoorme i Alonso.

"Els pilots titulars de McLaren-Honda la temporada que ve seran Fernando Alonso i Stoffel Vandoorme, una barreja perfecta de brillantor provada i potencial immens", ha declarat Dennis.

Button, que ha signat un acord amb McLaren per als propers dos anys, exercirà com a ambaixador de la marca i pilot reserva durant la temporada que ve, i tindrà una opció de tornar a ser titular la temporada 2018 si Alonso es retira o deixa l'escuderia. El mateix Button ha avisat que "no tinc cap intenció de pilotar per a un altre equip". I també ha puntualitzat: "Per deixar-ho clar, no m'estic retirant. Vull treballar dur en el desenvolupament i estic segur que estaré al volant d'un cotxe nou en algun moment."

El britànic, campió del món el 2009 amb Brawn, ha competit 17 temporades consecutives en la Fórmula 1, les últimes set a l'equip McLaren. Des del debut el 2000, en l'equip BMW Williams, ha sumat 15 victòries i vuit "pole positions".

Home de la casa i campió de GP2

Per la seva banda, Stoffel Vandoorme, pilot belga de 24 anys, ha estat provador de McLaren durant les últimes dues temporades i va guanyar la categoria GP2 la temporada passada, de la qual també va ser subcampió el 2014. "Conec bé l'equip," ha explicat. "És un grup fantàstic, ja he competit amb el cotxe i l'he provat sovint. Tinc total confiança en el potencial del projecte de McLaren-Honda i crec fermament que puc contribuir als èxits futurs."

L'única cursa de Vandoorme en Fórmula va ser el Gran Premi de Bahrain, on va competir en el lloc de Fernando Alonso, que estava lesionat, i va aconseguir els seus primers punts en acabar desè.

Anar al contingut