Futbol

Steven Gerrard anuncia la seva retirada del futbol

El que va ser el símbol del Liverpool ha decidit penjar les botes als 36 anys després de desvincular-se de Los Angeles Galaxy, i tanca així una carrera de gairebé dues dècades

Gerrard va assistir com a públic a un dels últims partits del Liverpool a Anfield (Reuters)

L'excapità del Liverpool i de la selecció anglesa Steven Gerrard ha anunciat aquest dijous la seva retirada del futbol. "Després de les recents especulacions sobre el meu futur, puc confirmar la meva retirada com a jugador professional de futbol", ha comunicat el jugador, de 36 anys. "Em sento molt afortunat per la carrera que he tingut. Però res hauria estat possible sense el suport de tanta gent", ha indicat. 

Producte del planter del Liverpool, Gerrard va debutar amb els "reds" a finals del 98 i va defensar la samarreta de l'equip durant 17 temporades, en què va ser el líder natural de l'equip que va conquerir una UEFA (2001) i una Champions (2005).

"Stevie G.", un dels jugadors preferits de l'afició per la seva implicació, va marcar en les dues finals. En l'àmbit nacional va guanyar 2 Copes i 3 Copes de la Lliga però no va poder guanyar la Premier League. El seu paper a l'equip va anar sent cada cop més residual fins que el gener del 2015, després de més de 700 partits com a "red", va decidir provar l'aventura nord-americana amb Los Angeles Galaxy. Gairebé dos anys després, deslliurat del contracte amb la franquícia californiana, Gerrard ha decidit posar el punt final a una carrera.