Stephen Cummings celebra la victòria d'etapa a Mende
Ciclisme

Stephen Cummings guanya la catorzena etapa del Tour i Quintana descavalca Van Garderen de la segona plaça

El britànic de l'equip sud-africà MTN Qhubeka ha estat el millor de l'escapada del dia, formada per vint corredors, i ha pogut honorar la figura de Nelson Mandela coincidint amb el 18 de juliol, la data del seu naixement

David CarballoActualitzat

El ciclista britànic Stephen Cummings, de l'equip sud-africà MTN Qhubeka, ha guanyat la catorzena etapa del Tour, de 178,5 quilòmetres de recorregut entre Rodez i Mende. Cummings ha superat en els últims metres els francesos Romain Bardet i Thibaut Pinot, que han especulat massa quan ho tenien tot de cara per jugar-se la victòria d'etapa entre ells, i ha estat el millor de l'escapada del dia, formada per vint corredors. Amb aquest triomf, el segon en una volta gran després del que va aconseguir a la Vuelta a Espanya el 2014, el britànic ha pogut honorar la figura de l'expresident sud-africà Nelson Mandela coincidint amb el 18 de juliol, la data del seu naixement.

Entre els favorits a la classificació general, el colombià Nairo Quintana ha estat l'únic que s'ha atrevit a atacar aprofitant les dures rampes de l'última ascensió de la Creux Neuve, de segona categoria. Quintana ha obert un petit forat i, finalment, el líder Chris Froome ha reaccionat i l'ha pogut seguir fins a la meta, on ha acabat entrant un segon abans que el colombià, que com a mínim ha descavalcat Tejay Van Garderen de la segona posició de la classificació general. Després d'aquesta etapa, Froome manté el mallot groc de líder amb tres minuts i deu segons d'avantatge sobre Quintana i Van Garderen cau a la tercera plaça, a 3.32. Alejandro Valverde és quart a 4.02 i Alberto Contador, cinquè a 4.23.

El català Joaquim Rodríguez, que ja va guanyar a Mende durant el Tour del 2012, tenia esperances de poder sumar el seu tercer triomf en aquesta edició de la ronda francesa, però ha acabat desistint en veure que l'escapada havia agafat massa avantatge per ser neutralitzada.