Dakar

Stéphane Peterhansel, història viva del Dakar després de guanyar-lo per dotzena vegada

Parlar del Dakar és parlar de Peterhansel. El pilot francès s'ha convertit en història viva del ral·li, després d'haver-lo guanyat 12 vegades

Actualitzat

Stéphane Peterhansel (Peugeot) ha guanyat aquest dissabte el dotzè Dakar, els sis primers en la categoria de motos i la resta en cotxes. "Monsieur Dakar", com és conegut el francès, ha administrat el seu avantatge en l'etapa final entre Villa Carlos Paz i Rosario respecte al segon de la general, el qatarià Nasser al-Attiyah (Mini). Tercer ha estat el sud-africà Giniel De Villiers (Toyota). Nani Roma (Mini) ha acabat la prova sisè. Un altre pilot de Peugeot, el francès Sébastien Loeb, s'ha apuntat l'última victòria parcial del Dakar 2016, davant del debutant Mikko Hirvonen (Mini) i el segon de la general, Al-Attiyah. Roma ha marcat la mateixa posició que ha ocupat en la classificació final.

Amb 50 anys, Peterhansel és història viva del Dakar. Va dominar en la categoria de motos als anys 90, i va guanyar les edicions del 1991, 1992, 1993, 1995, 1997 i 1998. El seu salt de les dues a les quatre rodes ha estat igualment exitós, amb les seves victòries dels anys 2004, 2005, 2007, 2012, 2013 i ara 2016. Sempre amb el seu copilot, Jean-Paul Cottret.

Peugeot presentava aquest any un trio de pilots de luxe amb el guanyador final, Carlos Sainz i Sébastien Loeb. Al final de la primera setmana, tots tres copaven el podi. Els problemes que van fer perdre temps a Loeb i l'abandó de Sainz van deixar sol Peterhansel, que des de la vuitena etapa ha sabut administrar a la perfecció l'avantatge respecte als seus perseguidors per aconseguir el primer triomf al Dakar de la marca amb un pilot francès al volant.

Un català que triomfa

L'holandès Gerard de Rooy (Iveco) ha aconseguit a Rosario el seu segon títol en camions al Dakar, després del que va sumar el 2012. Amb el català Moisés Torrallardona com a navegant, l'holandès ha superat el palmarès del seu pare, Jan, guanyador de l'edició de 1987. El segon de la general ha estat el rus Eduard Mardeev (Kamaz), i el tercer, l'argentí Federico Villagra (Iveco). L'última etapa l'ha guanyat Hans Stacey (Man).

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut