L'equip anglès de bobsleigh en els Jocs d'hivern de Sotxi 2014 (Reuters)
Esports

Sotxi es queda sense els Mundials de bobsleigh i de skeleton 2017 per l'afer del dopatge rus

La Federació Internacional considera que no seria "prudent" tenint en compte l'escàndol de positius en dopatge derivats dels Jocs d'hivern de Sotxi 2014

Actualitzat

La ciutat russa de Sotxi no acollirà els Campionats Mundials de bosbleigh i de skeleton el 2017. La raó que ha empès la Federació Internacional a prendre aquesta decisió és que després d'una llarga llista d'esportistes que van donar positiu en dopatge i que estan relacionats amb una presumpta trama organitzada des del mateix Kremlin, "no seria prudent que Rússia organitzés els Mundials". La realitat és que diversos països participants amenaçaven de no presentar-se en senyal de protesta. La gota que va fer vessar el got és la presentació de l'informe McLaren, fa menys d'una setmana, on es detallaven més de 1.000 casos d'esportistes russos que van ser encoberts per l'Estat a l'hora de sotmetre's a les anàlisis de l'Agència Mundial Antidopatge.

Letònia ja havia anunciat oficialment que no aniria a Sotxi. La campiona olímpica de skeleton, Lizzy Yarnold, emparada sota el paraigua de la Federació Anglesa, va iniciar una crida al boicot dels Mundials de Sotxi. Alemanya i Suïssa també havien mostrat públicament la seva disconformitat amb la decisió que la ciutat russa acollís les proves.

En els propers dies s'anunciarà la nova seu amfitriona dels Mundials d'aquestes dues modalitats d'esports d'hivern.

 

Anar al contingut