Perisic i Mandzukic lluitant amb Obi Mike (REUTERS)

Croàcia, sota el control de Rakitic i Modric, supera Nigèria (2-0)

La selecció de Croàcia, plena de jugadors veterans amb molt d'ofici, ha guanyat Nigèria en la seva estrena al grup D i jugarà contra la inquieta Argentina de Messi en la segona jornada

Xavi TorresActualitzat

A la primera part, a les ordres del blaugrana Ivan Rakitic i del madridista Luca Modric, ha barrejat estones de possessió amb pilotades cap a Mandzukic, el gegant del Juventus que s'ha fet un tip de baixar pilotes i provocar les ocasions dels seus companys Perisic (minut 13) , Kramaric (31') i Vrsaljko (42'). El control del partit croat ha tingut el premi als 32 minuts. Modric ha llançat un córner i la rematada de Mandzukic l'ha desviada en pròpia porteria el migcampista nigerià, Etebo. Poc perill africà abans del descans malgrat la selecció de l'alemany Gernot Rohr té jugadors tan interessants com Iwobi (Arsenal), Ndidi (Leicester), l'històric capità, Obi Mikel (Tianjin, Xina) o Moses (Chelsea), autor de l'únic xut nigerià abans del descans (46').

A la segona part, Croàcia ha endarrerit uns metres les línies per mirar de sortir a la contra, però a Nigèria li ha faltat profunditat en els seus atacs per crear perill. Ha tingut més la pilota, però fins als 58' no ha aconseguit xutar entre els pals, en una rematada innocent d'Ighalo a les mans del porter Subasic. Poca cosa també de Croàcia, més pendent de no perdre l'ordre. Amb aquesta intenció, Zlatko Dalic ha incorporat Brozovic (Inter) al partit (60') per acompanyar Modric i Rakitic en el control de la pilota a mig camp. I amb aquesta disposició ha anat deixant passar els minuts sense que els nigerians donessin senyals de vida. Als 69 minuts, a la sortida d'un altre córner, Ekong ha fet un clar penal sobre Mandzukic, ben vist per l'italià Sandro Ricci. Modric ha enganyat el porter Uzoho i ha establert el 2 a 0 definitiu per una Croàcia que ha causat una molt bona impressió a Kaliningrad.