Ferran Soriano surt del jutjat on ha declarat.
Ferran Soriano surt del jutjat on ha declarat.
Barcelona

Soriano admet encàrrecs a Método 3 per espiar treballadors del Barça que no consten per escrit

Els exdirectius del Barça Ferran Soriano i Joan Oliver han declarat davant del jutge com a imputats en la investigació pels informes d'espionatge encarregats a Método 3 quan formaven part de la directiva del club. Soriano ha assenyalat l'exdirector de Seguretat del club Xavier Martorell, actual director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, com a responsable de l'encàrrec d'espiar diversos treballadors del Barça el 2006.

RedaccióActualitzat
Els exdirectius del Barça Ferran Soriano i Joan Oliver han declarat davant del jutge com a imputats en la investigació pels informes d'espionatge encarregats a Método 3 quan formaven part de la directiva del club. Soriano ha assegurat que els informes es van encarregar realment, tot i que no n'existeixin les factures, i que es van fer per qüestions de seguretat.

També ha assenyalat l'exdirector de Seguretat del club Xavier Martorell, actual director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, com a responsable de l'encàrrec d'espiar diversos treballadors del Barça el 2006, mitjançant la contractació d'un programa per controlar correus electrònics. L'actual director general del Manchester City anglès no ha volgut donar detalls sobre la seva declaració en sortir del jutjat i s'ha limitat a dir que "ha anat molt bé i tot està bé".

Per la seva banda, Joan Oliver ha dit que ell validava les factures, però no decidia el destí dels diners. El Barça els acusa tots dos d'apropiació indeguda de gairebé dos milions i mig d'euros, de possible administració indeguda i de revelació de secrets.

El fiscal ha demanat ajornar la declaració de Xavier Martorell, prevista per demà, i ha demanat més informes a la policia i a Hisenda.
Anar al contingut