Solange Pereira i Carlos Alonso
Solange Pereira i Carlos Alonso, els triomfadors de la Milla (@clubsclaror)
Atletisme

Solange Pereira i Carlos Alonso s'imposen en la clàssica de la Milla Sagrada Família

Pereira s'ha proclamat vencedora per cinquena vegada i ha batut el rècord de la prova amb un temps de 4:42

Actualitzat

El migfondista asturià Carlos Alonso i la portuguesa nacionalitzada espanyola Solange Pereira s'han imposat en la 15a edició de la Milla Internacional Sagrada Família, que aquest diumenge s'ha disputat a Barcelona.

Alonso, de 26 anys, entrenat per Arturo Casado i subcampió d'Espanya dels 5.000 metres en pista coberta, ha superat en un segon Marc Alcalá i en dos Adel Mechaal, el guanyador de la passada edició. El crono del vencedor (4:15) s'ha quedat lluny del rècord de la cursa, en poder de Belal Manssor (4:04) des del 2009.

La marca de Pereira (4:42) sí que ha estat la millor de la història de la prova. Ha millorat en tres segons la que Natàlia Rodríguez havia establert l'any 2010. A més, ja acumula cinc victòries a la Milla. Pereira, de 26 anys i campiona d'Espanya de 1.500 en pista coberta, ha donat el cop definitiu a la cursa en els últims metres, un atac tan fort que ha superat en quatre segons Esther Guerrero i en sis Laura Méndez.

En les curses populars que s'han disputat abans de la prova internacional han competit uns 2.000 atletes. A la cursa de les 5 Milles, el vencedor ha estat Jon Oriol Orpinell amb 29:39. En dones, el triomf ha estat d'Emma Baxter, amb 33:56.

Anar al contingut