Bàsquet

Sito Alonso: "Ens hem d'il·lusionar amb el que comença ara i no estar pendents del que ja no podem canviar"

El tècnic madrileny assumeix la banqueta del Barça amb un discurs ambiciós en què assegura comptar amb Navarro i amb el planter

Actualitzat

Sito Alonso s'ha presentat com a nou entrenador del Barça Lassa i ha volgut començar la seva al·locució amb unes paraules en català. El tècnic madrileny format a l'Aragó es va estrenar com a primer entrenador precisament a Catalunya, quan va agafar el relleu d'Aíto García Reneses a la banqueta del Joventut.

Entre els fets que ha comentat en la seva primera roda de premsa com a entrenador del Barça Lassa, destaquen els següents:

Moment: "Jo penso en el present i crec que és un bon moment per venir al Barça. Crec que no hi ha un mal moment per venir al Barça. És el moment adequat" 

Estil:  "Sabem que estem obligats a guanyar, però és important el com. Pots tenir un dia millor o pitjor però és important que hi hagi unes claus definides. 

El paper de Navarro: "Seria un error no pensar en Navarro alhora de pensar en un model per al Barça. Ens hem de basar en Navarro com a puntal del model que representa el Barça. Ens hem d'aprofitar del seu nivell tècnic i de la seva personalitat, implicació i experiència que pugui posar al servei dels altres"

Exigència: "Busquem el màxim nivell d'exigència, des de l'entrenador a tots. Jo miro de treballar una mica més que els altres"

Capgirar la mala dinàmica: "Pretenc començar amb una bona dinàmica, S'ha de pensar en fer-ho bé ara. No hem d'estar pendents del què ha passat. Hem de tenir determinació i il·lusió. Sóc partidari de parlar poc i treballar molt. Això comença ara i intentarem que funcioni"

Relació amb Valverde: "Tinc bona relació amb Ernesto Valverde. Ens vam conèixer quan entrenava el Bilbao Basket i quan vam estar junts a Bilbao les coses van anar força bé. A veure si es repeteix".

Plantilla: "Tots hem après que el nou format de l'Eurolliga condiciona molt la confecció de la plantilla. Crec que ha de ser de 14 jugadors tenint en compte que tenim jugadors recuperant-se de lesions. Els jugadors han de voler estar al Barça i saber el què significa aquest club. Han de ser bons i a més han de tenir valors".

El planter: "El seguiment dels jugadors del planter ha de ser continu. Els bons jugadors empenyen però s'ha d'estar atents, igual que amb els jugadors cedits".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut