DeRozan, Westbrook i Lillard lideren la classificació d'anotadors de l'NBA (Reuters)
DeRozan, Westbrook i Lillard lideren la classificació d'anotadors de l'NBA (Reuters)
NBA

Sis jugadors de l'NBA firmen més de 30 punts per nit després dels primers 5 partits de Lliga Regular

La temporada de l'NBA s'ha obert amb anotacions molt altes, i amb 6 jugadors com a protagonistes destacats: James Harden, Damien Lillard, Kevin Durant, Russell Westbrook, Demar DeRozan i Anthony Davis

Daniel AlentoActualitzat

En el començament de la Lliga Regular de l'NBA, només 7 de les 30 franquícies presenten una mitjana anotadora inferior als 100 punts per nit. Tres passen dels 110, els Cleveland Cavaliers (114,4), els Golden State Warriors (112,3) i els Boston Celtics (110,8). Els que menys anoten son els Sixers de Filadèlfia (90,8 punts), un dels tres juntament amb els Dallas Mavericks i els Pelicans de Nova Orleans, que encara no han guanyat cap matx. A dalt de la classificació, l'únic equip invicte de la Lliga Regular, els Cleveland Cavaliers amb 5 victòries en 5 partits.

Tota aquesta suma ingent de punts prové de les mans de les estrelles de la Lliga, que estan castigant com mai les cistelles. Per primera vegada en la història de l'NBA, sis jugadors han anotat més de 30 punts de mitjana en els seus primers 5 partits. Aquests anotadors compulsius són James Harden (Houston Rockets), Damien Lillard (Portland Trail Blazers), Kevin Durant (Golden State Warriors), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Demar DeRozan (Toronto Raptors) i Anthony Davis (New Orleans Pelicans).

Demar De Rozan, el líder dels Raptors, ha igualat en aquest començament de Lliga Regular una marca de Michael Jordan. Des de la temporada 1986-87, cap altre jugador de l'NBA havia arribat als 30 punts en els seus primers cinc partits. En 37 minuts de joc per nit anota 35,8 punts amb un percentatge d'encert del 55,1%. Els triples, però, no són la seva especialitat (12,5%), i per això no en llança gaires.

L'estrella de la franquícia canadenca és el líder de la llista d'anotadors al davant de Damien Lillard. L'ànima dels joves Blazers, acredita 34,2 punts, 5,7 rebots i 4,5 assistències per nit. Converteix en cistella el 52,3% (42,9% en triples) dels 21,7 llançaments a cistella que fa de mitjana. El futur de la franquícia d'Oregon és a les seves mans.

Els Rockets han reconvertit aquesta temporada al seu jugador franquícia, James Harden, d'escorta a base. I la barba més famosa de la Lliga ha assumit el repte amb 31,8 punts, 12,4 assistències i 7 rebots per nit, convertint un 50% dels seus 19,2 llançaments de camp per partit (39,1% en triples).

Kevin Durant ha canviat aquest estiu els Oklahoma City Thunder pels subcampions, els Golden State Warriors, seguint el principi de, si no pots vèncer el teu enemic, uneix-t'hi. L'aler aporta 30 punts, amb un extraordinari 59,3% d'encert en els seus llançaments (42,9% en triples), i 8 rebots, i supera en punts el fins ara estrella dels Warriors, el base Stephen Curry (23,2).

L'antic soci de Durant, Russell Westbrook, vol demostrar que pot portat l'equip ell solet a les finals. El base va firmar 18 triples dobles la temporada passada, i les estadístiques d'aquesta s'hi acosten molt: 34,2 punts, 9,6 rebots i 10 assistències. Westbrook va arribar als 51 punts en el segon partit del curs, rècord aquesta temporada, i va ser el primer jugador de la història a superar els 100 punts, 30 rebots i 30 assistències en els 3 primers partits de la Lliga Regular.

Anthony Davis va obrir la temporada amb 50 punts, 15 rebots, 5 assistències, 5 recuperacions i 4 taps contra els Denver Nuggets. Davant dels Warriors va firmar 45 punts i 17 rebots. La seva mitjana, després de 6 partits jugats, és de 30 punts i 11,7 rebots per nit. La seva frustració fins ara, però, és que els seus esforços no han estat suficients per donar la victòria als Pelicans, que han encadenat 6 derrotes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut