Els escàndols per dopatge segueixen esquitxant l'atletisme rus (Reuters)
Els escàndols per dopatge segueixen esquitxant l'atletisme rus (Reuters)
Atletisme

Sis atletes russos van pagar a la Federació Internacional d'Atletisme per encobrir el seu dopatge

Segons la informació, els esportistes implicats podrien haver pagat entre 300.000 i 700.000 euros per poder participar en els Jocs Olímpics de Londres

Ramon AngladaActualitzat

El canal de televisió alemany ARD i el diari francès "Le Monde" han informat aquest divendres que sis atletes russos van pagar a la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) per encobrir els seus resultats irregulars en controls de dopatge. Segons la informació, però, els casos podrien augmentar fins a un total de 23 esportistes.

Tal com han informat els mitjans alemany i francès, els atletes van pagar entre 300.000 i 700.000 euros per obtenir el permís de participació en els Jocs Olímpics de Londres 2012. En aquell moment, el senegalès Lamine Diack presidia la IAAF.

El canal ARD va començar a publicar informació d'aquest tipus el desembre de 2014, sobre el pagament de la maratoniana Liliya Shobujova. El llavors president de la Federació Russa, Valentin Balajnichev, va tenir el paper d'intermediari entre la IAAF i Diack, ja que Balajnichev era també tresorer de la Federació Internacional d'Atletisme.
Anar al contingut