Futbol

Simeone: "A aquell que insisteix, a la llarga, les coses li arriben"

El tècnic matalasser ha invocat la personalitat i la perseverança que intenta inculcar al seu equip com a arma més fiable per batre el Madrid a la final de la Champions

Actualitzat

Diego Simeone s'ha presentat aquest divendres davant la premsa a l'estadi de San Siro, a Milà, en la vigília de disputar la final de la Lliga de Campions enfront del Reial Madrid (dissabte, 20.45, per TV3). Acompanyat per Fernando Torres i Gabi Fernández, el tècnic ha avançat que es veurà un partit "enorme", i ha remarcat: "Jugar una final és fantàstic i guanyar-la és suprem."

"M'encanta tenir 113 anys d'història a l'esquena. M'encanta", ha respost davant la pressió de jugar el matx decisiu en la màxima competició continental. És el títol que encara li falta a l'Atlètic i que se li va escapar a Lisboa. L'equip "ha cregut i ha treballat", entrenant des d'aleshores "amb la mateixa passió, la il·lusió, la competència i la intensitat des del primer dia", i, assegura, ho ha fet amb aquesta final al cap. "El club, els futbolistes i sobretot la base que ens acompanya fa quatre anys i mig s'aconsegueix reinventant-nos contínuament. Hi ha possiblement deu futbolistes diferents dels que hi havia a l'altra final. I és el més valuós que té aquest club."

"Es treballa sempre amb la idea de seguir creixent, millorant, insistint i, com tot a la vida, a aquell que insisteix, a la llarga, les coses li arriben", ha prosseguit el tècnic, que no s'ha cansat de remarcar les mateixes qualitats: "El millor que ha tingut aquest grup és insistir, tornar a preparar-se, a aixecar-se, tornar a treballar, reinventar... I no canviar l'estructura, no canviar els sistemes, no canviar la identitat, no canviar el compromís... Quan repeteixes, i repeteixes, i repeteixes, i ets insistent en el que fas, aleshores pots", ha remarcat Simeone. També ha apuntat que els que parlen de la seva suposada superstició en el pla de preparació per a la final "menystenen" la feina que fa el conjunt matalasser cada dia.

"La continuïtat en els èxits esportius del club i la feina et posicionen en un dels llocs privilegiats dels millors equips d'Europa. Quan molts em preguntaven per què alguns futbolistes marxaven o no del club, vaig dir que hi havia molt pocs equips millors que el Atlètic: només el Bayern, el Barcelona i el Reial Madrid", ha reconegut.

El tècnic s'ha declarat "molt respectuós" amb les crítiques cap al seu estil de joc, l'última del brasiler Ronaldo Nazario. El 'Cholo' pensa que "el futbol és meravellós perquè, com la política i la religió, permet tothom pensar i opinar amb llibertat."

Simeone preveu un partit a l'inici "molt tens i molt equilibrat" pel domini del mig camp. Pel que fa a aquesta zona, ha insistit molt en la transcendència per al joc del Reial Madrid del brasiler Casemiro: "La seva presència li dóna una virtut per tenir equilibri defensiu i sempre mantenir la seva fortalesa ofensiva. Per a l'equilibri del Madrid, és el millor jugador que tenen, sense cap dubte."

Simeone ha destacat la importància del primer tram del partit, sempre al mig camp: "Ja sigui nosaltres per poder pressionar i sortir, o ells, calculo, per fer alguna cosa similar, més enllà que sense cap dubte en l'inici del joc és possible que el Madrid, per la seva qualitat tècnica, proposi més joc. M'imagino un partit així."

El nom de Casemiro ha sorgit un cop més quan se li ha preguntat sobre la tasca de Zinedine Zidane: "Ha fet un treball importantíssim, ha pres la responsabilitat de comptar amb Casemiro, que li ha canviat la cara a l'equip. No s'ha deixat portar per les situacions anteriors que havien afectat l'equip i el club, i això li dóna un estatu d'entrenador important."

El dubte, però, continua sent quina manea de partit plantejarà l'Atlètic. "Amb onze en l'àrea d'ells, tots juntets, bé i a dalt", ha dit amb to clarament irònic. "De vegades, em fa gràcia que em preguntin en què canviarem els dos equips. No canviarem massa, a aquestes altures de la temporada. Les formes no variaran molt."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut