Busquets, Rakitic, Coutinho, Luis Suárez, Gerard Piqué, Jordi Alba i Ter Stegen són els jugadors del Barça que menys descans estan tenint aquesta temporada
Barça

Set jugadors del Barça no han tingut gairebé descans en el que va de temporada

Sergio Busquets és el jugador que més minuts acumula, seguit d'Ivan Rakitic, recentment lesionat amb Croàcia

Jordi SunyerActualitzat

En el moment de lesionar-se, dijous, en el Croàcia- Espanya, Ivan Rakitic estava jugant el seu vintè partit oficial en tres mesos exactes de temporada. Això vol dir: un partit cada quatre dies i mig, i sent titular en divuit d'aquests vint duels.

Es dona el cas que la lesió muscular que té Philippe Coutinho també es va produir després del seu vintè partit oficial: setze amb el Barça, dels quals, dotze va jugar com a titular, a banda dels quatre que va disputar amb la selecció brasilera.

Per tant, l'associació entre la càrrega de partits i el risc de tenir lesions és evident, i això que Valverde apostava per repartir minuts a l'inici de temporada:

"Haurem de fer servir no només onze jugadors per afrontar tants partits. Haurem de fer rotacions per evitar lesions i estar frescos"

Però el cert és que hi ha set jugadors que gairebé no han tingut descans. Busquets és el més carregat: 21 partits entre club i selecció, dels quals 19 com a titular. També és cert, però, que fa gairebé tres anys que el de Badia no té cap lesió muscular. La temporada passada es va trencar un dit del peu.

Darrere de Rakitic i Coutinho, amb 20 partits, hi ha Luis Suárez, amb 19 i només un com a suplent. A l'uruguaià, però, l'han castigat més les molèsties al genoll que les lesions musculars, que no l'afecten des de fa un any i mig.

Finalment, Ter Stegen, Piqué i Jordi Alba han estat presents en tots els partits oficials, menys en el de Copa, a Lleó, però s'han beneficiat d'haver abandonat o de no tenir minuts amb les seleccions. Jordi Alba va retornar a la "roja" dijous, a Zagreb, però d'ençà d'un canvi en els seus hàbits alimentaris, les lesions de l'explosiu lateral de l'Hospitalet són més infreqüents. Cap d'aquests jugadors podrà descansar, però, ara que cal guanyar al Wanda i assegurar-se el primer lloc de grup a la Champions. Valverde creua els dits.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut