Xubenkov supera Parchment (EFE)
Xubenkov supera Parchment (EFE)
Atletisme

Serguei Xubenkov, primer atleta blanc que guanya l'or dels 110 tanques en un mundial

En la jornada de divendres dels Mundials d'Atletisme de Pequín, dos atletes blancs s'han imposat en dues proves de velocitat. El rus Xubenkov ha guanyat els 110 tanques i l'holandesa Schippers, els 200.

Actualitzat

El rus Serguei Xubenkov, dues vegades campió d'Europa dels 110 tanques i medalla de bronze dels últims mundials, s'ha convertit en el primer atleta blanc que guanya la medalla d'or d'aquesta prova en un campionat del món superant en la mateixa línia de meta al jamaicà Hansle Parchment i al campió olímpic, el nord-americà Aries Merritt.

Vint minuts abans, una altra atleta de raça blanca havia dominat una prova de velocitat. L'holandesa Dafne Schippers s'ha imposat en la final dels 200 metres a les jamaicanes Elaine Thompson i Veronica  Campbell-Brown. La reina de la velocitat europea ha sortit tercera del revolt, però amb una gran progressió en l'última recta s'ha endut la medalla d'or. Feia 12 anys, des del triomf de la russa Anastàsia Kapachinskaya a París, que cap velocista blanca guanyava aquesta especialitat.

La jamaicana de 22 anys Daniele Williams, que fa poc es va proclamar campiona dels Jocs Universitaris, és la nova campiona del món dels 100 metres tanques. La seva germana gran Shermaine ha estat la setena. Els Estats Units, que havien colat quatre atletes en les semifinals i fins i tot aspiraven al triplet en aquesta última cursa, han quedat fora del podi.

Dos ors separats per deu anys

Tianna Bartoletta, que el 30 d'agost farà 30 anys, s'ha proclamat campiona del món de salt de longitud gràcies als 7 metres i 14 centímetres que ha saltat en el seu últim intent. La nord-americana, una rellevista destacada en el 4x100 (or amb Estats Units en els Jocs Olímpics de Londres del 2012) ha conquerit un títol que havia guanyat fa 10 anys, el 2005. Llavors el seu cognom era Madison.

El primer dia de competició en decatló s'ha tancat amb una gran marca del plusmarquista mundial, el nord-americà Ashton Eaton. El campió olímpic i mundial ha corregut els 400 metres en exactament 45 segons, el millor registre de la història en una prova combinada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut