Espanyol

Sergio García li dóna els tres punts a l'Espanyol contra l'Athletic Club amb l'únic xut a porta de l'equip

L'Espanyol ha superat l'Athletic Club per 1 a 0 amb un gol de Sergio García, en l'únic xut ben dirigit del seu equip. Els visitants tampoc han estat inspirats en atac en un partit de molta intensitat i pressió però poc encert

Daniel AlentoActualitzat

L'Espanyol li ha pres a l'Athletic de Bilbao la vuitena posició de la Lliga després de derrotar-lo per 1 gol a 0. Una petita revenja per la seva eliminació a mans dels bascos en les semifinals de la Copa del Rei. El ritme de joc durant els primers 15 minuts ha estat altíssim. La pilota anava a tota velocitat d'una porteria a l'altra. Cap dels dos equips ha tingut ocasions clares, però la presència de la pilota prop dels porters creava una sensació de perill constant.

L'Espanyol ha estat el primer dels dos conjunts que ha acusat el vertigen i ha posat el fre de ma assumint el control del partit. La pressió dels dos equips provocava moltes pilotes perdudes. Precisament una recuperació de pilota de Víctor Álvarez en el minut 40 ha originat el gol de Sergio García. El davanter de l'Espanyol s'ha plantat tot sol davant Gorka i l'ha superat. Era el primer xut entre els tres pals del matx. També ha estat l'únic en els 90 minuts.

La segona meitat l'Athletic Club de Bilbao s'ha fet amb el domini buscant el gol de l'empat. L'Espanyol, ben replegat, esperava el moment oportú per sortir al contraatac. En el minut 64 ha arribat el xut d'Ibai, primer entre pals dels visitants, que ha obligat a Kiko Casillas a fer la seva primera aturada compromesa de la tarda. Un minut més tard el porter ha tornat a intervenir en un xut ras de Williams.

Caicedo ha entrat en el minut 62 en el lloc d'Stuani per ser la referència avançada dels blanc-i-blaus. El davanter, però, ha tingut poca incidència davant la falta de pilotes. Mentre, Ibai dirigia l'ofensiva visitant posant el perill amb un xut que ha sortit fora per poc en el minut 74 i una centrada a la que no ha arribat Williams en el 82. La pressió bilbaina s'incrementava conforme s'acostava el final del matx, tot i que no ha aconseguit trencar l'ordre defensiu de l'equip de Sergio González.