Barça

Sergi Roberto: "Vam aconseguir un miracle, però hem d'aprendre del que va passar a París"

El blaugrana és molt conscient que va marcar un gol històric davant del PSG, però recorda que el FC Barcelona encara no ha guanyat res

Actualitzat

Sergi Roberto, un dels jugadors del FC Barcelona que més impacte mundial ha tingut en les darreres setmanes arran de l'èpic gol que va donar la classificació del Barça per als quarts de final de la Champions, s'ha assegut davant de les càmeres d'"Esport Club".

Just recordant el seu gol que va fer possible la "impossible" remuntada davant del PSG, els músculs de la seva cara es tensen dibuixant un gran somriure que deixa entreveure, encara, un punt d'incredulitat: "He vist mil vegades el gol. Mai havia tingut una ovació com aquesta. Sempre recordaré aquest gol. La mateixa nit i el dia següent la gent que m'enviava missatges, uns es van afaitar el cap, altres es van banyar a la platja... Gràcies a la remuntada molta gent va haver de fer moltes coses que no s'esperava."

I el somriure esdevé riure quan se li recorden les paraules de Gerard Piqué que apuntaven a que la taxa de natalitat nou mesos després de la remuntada es dispararia: "Hi havia tanta alegria a tot arreu, vaig veure plorar molta gent. Possiblement naixeran molts nens com a conseqüència de l'alegria. Vam aconseguir el miracle de la remuntada".

Però la professionalitat de Sergi Roberto el fa tocar de peus a terra de sobte i aparca els dolços records per pensar en el què ha de venir, no vol donar res per fet i és molt conscient que els quarts de final de la Lliga de Campions no seran gens fàcils: "Amb la Juve sabem que són molt forts a casa seva. Són molt bons defensant i atacant tenen jugadors d'un gran nivell". A més, el blaugrana té molt clar que no es poden tornar a permetre una relliscada com la de l'anada dels vuitens de final al Parc dels Prínceps: "Hem d'aprendre del què va passar a París. És molt important marcar un gol fora de casa i que no ens en facin molts, sortirem a totes".

Amb un Barça totalment viu en les tres competicions, Sergi Roberto no vol renunciar a cap títol però sí que admet que "la Champions és un títol que fa molta il·lusió, especialment després de la remuntada".

Fent un cop d'ull al passat, el jugador més polivalent del FC Barcelona recorda que aconseguir que se li obrissin les portes del primer equip no va ser gens fàcil: "Vaig arribar al Barça amb 14 anys. És un somni fet realitat perquè sóc culer des de petit i arriba un dia que entres en el vestidor i et trobes envoltat pels teus ídols". El de Reus, però té molt presents els anys complicats mentre va haver de compaginar els entrenaments a Can Barça amb l'escola: "Em venia a buscar un taxi a l'escola i arribava a casa a les 11 de la nit, feia els deures com podia".

Dels anys anteriors a fitxar pel Barça, Sergi Roberto recorda un capítol que podria haver provocat un gir radical en el seu futur: "Quan estava al Nàstic de Tarragona, em van dir que el Madrid em volia fer unes proves, però el Barça es va avançar". Un cop a la disciplina blaugrana ja no va parar de créixer com a jugador i com a persona i, en aquest sentit, el lateral del FC Barcelona admet que hi ha un nom clau per a què avui sigui qui és: "Luis Enrique ha estat molt important per la meva carrera. Ell vam donar l'oportunitat amb el Barça B i, amb ell vaig jugar-ho tot. I després m'ha donat la confiança i la continuïtat en el primer equip".

Acaba de fer els 25 anys i encara té molt de temps per davant jugant a l'elit del futbol, però Sergi Roberto és molt conscient que també ha de pensar en el dia de demà: "En un futur, sempre fem la broma amb el Marc Muniesa que formarem un cos tècnic: ell, de primer entrenador, i jo, de segon. En tot cas, encara falta molt, però no vull desvincular-me del món del futbol."

Pensant però en un futur més proper, el blaugrana té molt clar com ha de ser l'entrenador que substitueixi Luis Enrique a partir de la propera temporada i, fins i tot, s'atreveix a suggerir un nom: "L'entrenador ha de seguir la filosofia del Club. Ha de conèixer bé la casa, com funciona Can Barça. Que sigui proper amb els jugadors i que hi tingui bon rotllo. Amb Unzué tenim molt bona relació. Juan Carlos seria un bon entrenador per a nosaltres."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut