Copa Davis

Sèrbia i França empaten a una victòria després de la primera jornada de la final de la Copa Davis

A Belgrad, aquest divendres ha començat la final de la Copa Davis de tenis entre Sèrbia i França. Gaël Monfils ha donat el primer punt a l'equip francès després de guanyar Janko Tipsarevic (6-1, 7-6 i 6-0). Monfils ha començat dominant amb comoditat, però el seu rival ha plantat cara en un segon set molt intens que s'ha resolt al "tie-break". Al tercer, la Pantera ha tornat a recuperar la confiança. En en segon matx, Novak Djokovic ha derrotat Gilles Simon (6-3, 6-1 i 7-5) i ha empatat l'eliminatòria a 1. Aquest dissabte es disputarà el partit de dobles.

La baixa de Jo-Wilfried Tsonga per lesió ha fet que el pes de l'equip francès recaigui en Gaël Monfils, 12è del rànquing mundial. El jugador parisenc, de 24 anys, no ha acusat gens ni mica la pressió i ha superat amb comoditat fins i tot el número 2 serbi, Janko Tipsarevic, en tres sets. Només hi ha hagut lluita de veritat en el segon set.

El serbi, 49è del rànquing, ha fet l'impossible per igualar el marcador després del 6 a 1 que havia encaixat en el primer set. Però només ha arribat a forçar el desempat, lluitant com un gat panxa enlaire, això sí. Però no li ha servit de res. Amb dos sets en contra ha claudicat i Monfils donava el primer punt a França en guanyar el tercer set per un comodíssim 6 a 0.

Djokovic no falla

En el segon partit també s'ha complert el pronòstic. El líder de l'equip serbi, Novak Djokovic, no ha fallat i en tres sets ha fet pujar l'1 a 1 al marcador de la final. El número 3 mundial ha derrotat sense dificultats Gilles Simon. El número 2 francès, que s'ha perdut una bona part de la temporada per una lesió al genoll, només ha plantat cara quan el partit estava decidit. Ha allargat una mica la seva agonia en salvar fins a tres pilotes de partit.

Aquest dissabte es jugarà el punt de dobles. Michaël Llodra i Arnaud Clement contra Nenad Zimonjic fent parella, possiblement, amb Novak Djokovic.