Super Bowl

Seguretat màxima a San Francisco per la Final de la Super Bowl

San Francisco i els seus voltants es preparen per acollir la Final de la Super Bowl aquesta matinada amb extremes mesures de seguretat. Forces de seguretat locals, estatals i federals patrullen per la zona des de fa dies "per tal d'evitar sorpreses"

Actualitzat

Després dels tràgics atemptats de l'any passat a París i San Bernardino (Califòrnia), la 50a edició de la Super Bowl ha generat un desplegament especial de totes les forces de seguretat locals, les de l'estat de Califòrnia i les federals. Així doncs, a escasses hores perquè comenci el partit, la ciutat  de San Francisco està en alerta màxima.

Desenes de membres de la policia i de l'exèrcit, visibles o encoberts, i diversos sistemes de seguretat, vigilen des de principis de setmana per tota la Badia de San Francisco i els seus voltants. Les mesures estan sent extremes, com pocs cops s'ha vist en una Super Bowl. Per qualsevol part de les ciutats de San Francisco, Santa Clara, San José, Oakland i d'altres zones properes s'han establert controls, verificacions i presència activa d'agents i soldats.

"La seguretat en totes les edicions de la Super Bowl i altres partits de l'NFL han estat sempre una prioritat màxima, sobretot des dels atemptats de l'11 de setembre del 2001", confirmava Brian McCarthy, vicepresident de comunicacions de l'NFL. És per això que, des de llavors, la Super Bowl està classificat com un esdeveniment  de nivell 1 de Seguretat Nacional.

Les autoritats asseguren que prefereixen extremar precaucions per evitar sorpreses. D'aquesta manera, a més de tot el suport oficial, l'NFL va confirmar que va contractar més de 4.000 agents de seguretat privada que se sumen a la policia, exèrcit i d'altres forces dels governs locals, federals i estatals.

Als voltants del Levi's Stadium les mesures de seguretat són molt exhaustives. Des de principis de setmana tots aquells vehicles, així com persones que van arribant a la ciutat, s'han de sotmetre a un estricte control. A més a més, quan els aficionats vulguin entrar a l'estadi o actes relacionats amb la Super Bowl, hauran de passar controls que inclouran gossos ensinistrats, raigs X, càmeres de seguretat i personal policial amb armes llargues.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut