Sebastian Vettel celebra el seu segon triomf de la temporada (Reuters)
Fórmula 1

Sebastian Vettel s'adjudica el Gran Premi de Bahrain i obre escletxa sobre Lewis Hamilton

Segon triomf en dues curses per al pilot de Ferrari, que ha acabat dominant els Mercedes de Bottas, segon, i Hamiton, tercer

Noel RodríguezActualitzat

Sebastian Vettel ha completat el seu cap de setmana somiat i ha sumat la segona victòria del curs en el seu gran premi 200. El pilot de Ferrari es referma al capdavant de la classificació, amb 17 punts de diferència sobre Lewis Hamilton.

Sortida neta entre els primers classificats, amb Vettel autoritari en la primera posició, però amb intercanvi de llocs al darrere. A Kimi Räikkönen, la mala tracció en els primers metres li ha fet perdre la segona posició, que ha anat a parar a mans del seu compatriota Valtteri Bottas.

Les tres primeres voltes han sigut trepidants. Mentre que Lewis Hamilton, que sortia novè, ha sigut conservador a l'inici, Max Verstappen ha anat al límit, com és habitual. Tots dos s'han acabat trobant a la segona volta i Verstappen ha punxat una roda en la maniobra d'avançament sobre el britànic.

Desastre de Red Bull

El desastre de Red Bull s'ha consumat uns segons després quan Daniel Ricciardo també ha quedat fora de combat per problemes mecànics, a la tercera volta. Ha entrat el cotxe de seguretat virtual, però sense repercussió en la classificació -com sí que va passar a Austràlia-. Quan ha marxat de pista, s'han estabilitzat les posicions. Verstappen finalment ha abandonat a la sisena volta. Al davant, Vettel, Bottas, Räikkönen i, quart, Lewis Hamilton, que ha superat un per un els seus adversaris fins a arribar al grup de favorits.

No hi ha hagut canvis en la primera ronda d'aturades, però quedava per resoldre el dubte sobre l'estratègia. Mentre que era clar que Mercedes faria una parada, Ferrari era una incògnita. Finalment ha entrat Räikkönen per fer una segona parada, però aquesta ha acabat amb un ensurt important. El finlandès ha atropellat un dels seus mecànics, que s'ha fet mal en una cama, i ha quedat fora de cursa.

Remuntada incompleta de Bottas

Potser aquest incident ha fet replantejar l'estratègia de Ferrari perquè Vettel, finalment, ha allargat la vida del pneumàtic tou fins a final de cursa. Bottas, que anava calçat amb el mitjà, ha començat a retallar dècima a dècima la diferència sobre l'alemany a les últimes voltes, però finalment s'ha quedat amb la mel a la boca. Segona victòria de la temporada de Sebastian Vettel; segon, Valteri Bottas, i ha completat el podi Lewis Hamilton.

Darrere, cal destacar la increïble cinquena posició d'un Toro Rosso, que des d'aquesta temporada van equipats amb motor Honda. Exhibició de Pierre Gasly per mantenir la cinquena posició des de la sortida.

McLaren, per la seva banda, s'ha refet d'un decebedor dissabte i ha col·locat els seus dos monoplaces en zona de punts, amb Fernando Alonso setè i Stoffel Vandoorne vuitè.

Anar al contingut