Fórmula 1

Sebastian Vettel obté l'onzena victòria de l'any al GP de l'Índia davant de Button, Alonso i Webber

El pilot alemany, que sortia de la "pole", ha tornat a repetir el seu domini al circuit indi de Buddh. Des de bon principi s'ha escapat de tots els rivals, i ha aconseguit la tretzena victòria de l'any. La lluita pel subcampionat segueix en un puny, amb Button que després d'una bona sortida s'ha pogut mantenir a la segona plaça, i Alonso, que ha pogut entrar al podi en detriment de Mark Webber. En canvi, Massa i Hamilton continuen amb la seva lluita particular i han tornat a protagonitzar un incident que els ha deixat fora d'opcions pel podi. Jaume Alguersuari ha aconseguit el seu objectiu d'acabar entre els vuit primers i manté, amb un vuitè lloc, la seva regularitat de les últimes carreres.

Actualitzat
El pilots han hagut de fer 60 voltes al Circuit de Nova Delhi, que s'estrenava al calendari de la Fórmula 1. Abans de posar-se el semàfor en verd, s'ha guardat un minut de silenci en record del pilot de motos Marco Simoncelli, que va morir diumenge passat en un accident a la cursa de MotoGP del GP de Malàisia, i del pilot d'Indy Car, Mark Wheldon.

En una sortida neta, el britànic Jenson Button ha estat capaç de superar primer Alonso i, més tard, Webber, per situar-se en la segona posició que acabaria mantenint fins al final. Sebastian Vettel ha tornat a protagonitzar un començament de carrera fulgurant, i ha tornat a escriure el mateix guió que ja li ha donat tretze victòries aquest any, a dues del rècord de Schumacher.

Amb Vettel davant, seguit de Button, Webber i Alonso, els pilots han fet el primer dels dos canvis de gomes de la cursa. Amb les posicions ben definides, aquest canvi no ha capgirat cap classificació. A mitja cursa, i sense grans al·licients sobre la pista, s'ha tornat a repetir la història entre Felipe Massa i Lewis Hamilton. Els cotxes del britànic i el brasiler s'han tocat quan el primer ha intentat fer un avançament. Hamilton ha trencat l'aleró frontal i s'ha quedat lluny de les posicions del davant. En canvi, Felipe Massa ha pogut aguantar el seu cinquè lloc, tot i que posteriorment s'ha vist obligat a abandonar en trencar la transmissió del seu Ferrari.

El tram final de la cursa, quan faltaven 20 voltes, ha tingut com a protagonistes Mark Webber i Fernando Alonso. L'asturià ha entrat a canviar rodes dues voltes després que Webber, i això li ha permès superar l'australià i situar-se tercer. Davant, Vettel seguia amb un ritme imparable de cursa, i mantenia Button a 5-6 segons d'un avantatge definitiu. A la fi, nova passejada gloriosa de Sebastian Vettel, amb Button entrant a vuit segons i Alonso, mantenint amb certes angúnies finals la seva posició de podi en detriment de Webber. Així, Sebastian Vettel bat un nou rècord, en ser ja el pilot que més voltes ha liderat un gran premi en una mateixa campanya.

Alguersuari continua en ratxa

Jaume Alguersuari, que ha perdut una posició en la sortida que li ha pres Bruno Senna, l'ha pogut recuperar a la volta 9 tirant d'RDS. I cinc voltes després, ha fet valer la bona evolució del Toro Rosso avançant Sutil i col·locant-se novè. Ha arribat a anar setè, després de l'abandonament de Massa i el pas per box de Hamilton, però el britànic l'ha avançat i finalment ha entrat novament als punts amb la vuitena posició final.

En la lluita pel subcampionat, Button té ara 240 punts, seguit d'Alonso amb 227 punts i Webber amb 221, a falta de només dos grans premis (Abu Dhabi i Brasil).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut