Fórmula 1

Sebastian Vettel i Ferrari fan oblidar Mercedes per un dia al Gran Premi de Singapur

Hamilton abandona per problemes al motor i dóna vida a Rosberg, que se li acosta en la classificació del Mundial

Francesc RosésActualitzat

Sebastian Vettel ha guanyat la tercera cursa de la temporada en imposar-se a Daniel Ricciardo en una cursa que s'ha vist alterada en tres ocasions per la presencia del cotxe de seguretat, un d'ells virtual. La noticia de la carrera ha estat la retirada del líder del Mundial, Lewis Hamilton, per problemes de motor, mentre que el seu company, Nico Rosberg, ha pogut acabar quart. Tant el pilot de Mercedes com Vettel han reduït diferències amb Hamilton en la classificació del Mundial. Carlos Sainz ha acabat novè i Fernando Alonso s'ha hagut de retirar quan podia haver lluitat per la setena posició.

Vettel s'ha pogut imposar a Ricciardo en el moment de la sortida, mentre que Kimi Räikkönen ha pogut fer el mateix amb Daniïl Kviat. Hamilton i Rosberg han pogut mantenir el cinquè i sisè lloc que ocupaven en l'engraellat en la primera fase de la cursa. Les intervencions del cotxe de seguretat han alterat l'estratègia i les possibilitats de molts pilots. La primera, a causa del xoc que han protagonitzat Felipe Massa i Nico Hülkenberg, s'ha donat quan els pilots havien de fer les primeres aturades per canviar els pneumàtics que portaven en la sortida. Kviat, com Massa, ja ho havia fet, i això li ha fet perdre la posició que ocupava quan els altres rivals han aprofitat la presència del cotxe de seguretat per entrar a boxs a canviar rodes.

Les següents entrades del "safety" per altres incidents, entre ells la intrusió d'un aficionat dins la pista, han alterat qualsevol jugada d'estratègia preparada pels equips, a la vegada que han ajustat les posicions de la cursa. Vettel ha perdut en part l'avantatge que havia aconseguit respecte a Ricciardo, però també s'ha vist protegit d'estratègies arriscades d'alguns dels rivals, com els pilots de Mercedes, que havien posat gomes més dures en la primera aturada.

Vettel ha controlat la seva cursa i fins i tots ha jugat amb Ricciardo per alentir-lo i per aconseguir que Räikkönen se li acostés per poder-lo avançar. No ha tingut problemes per obtenir la victòria, que es la tercera d'aquesta temporada, fet que el situa a 8 punts de Rosberg i a 49 de Hamilton en la classificació del Mundial.

El ritme que han portat els pilots de Mercedes en la primera fase de la cursa ha estat discret, tot i que l'equip n'hauria pogut treure profit, si no haguessin intervingut els cotxes de seguretat, per l'estratègia de pneumàtics que seguien, diferent de la dels rivals. Hamilton, però, no ha arribat al final de la cursa, ja que s'ha hagut de retirar a causa d'un problema de pèrdua de potència del motor. Rosberg ha rebut instruccions de no arriscar, i s'ha hagut de conformar amb el quart lloc que, tot i això, li ha permès recuperar 12 punts respecte al seu company d'equip.

Valtteri Bottas ha acabat cinquè davant Kvyat, que ha tingut la mala sort de fer les aturades a boxs justament abans de l'entrada de dos cotxes de seguretat, fet que li ha fet perdre almenys dues posicions.

Sergio Pérez ha estat setè davant d'un impressionant Max Verstappen, que ha pres la sortida real més d'una volta més tard que els rivals a causa d'un problema en l'engraellat. El jove pilot holandès ha remuntat posicions amb avançaments espectaculars, però no ha fet cas al seu enginyer, Xevi Pujolà, quan en les ultimes voltes li ha demanat que deixés avançar Sainz que rodava rere seu després d'haver-se hagut d'esperar en el box en el primer canvi de pneumàtics. Verstappen ha acabat, doncs, vuitè davant del pilot madrileny.

Fernando Alonso estava fent una carrera espectacular tenint present la baixa competitivitat del seu McLaren. Podria haver participat en la lluita entre Pérez i Verstappen pel setè lloc, però ha hagut d'abandonar a 28 voltes del final, per no trencar el motor Honda, que s'estava escalfant.

Classificació

1    Sebastian Vettel    Ferrari    61    2h01m22.118s
2    Daniel Ricciardo    Red Bull/Renault    61    1.478s
3    Kimi Räikkönen    Ferrari    61    17.154s
4    Nico Rosberg    Mercedes    61    24.720s
5    Valtteri Bottas    Williams/Mercedes    61    34.204s
6    Daniïl Kviat    Red Bull/Renault    61    35.508s
7    Sergio Pérez    Force India/Mercedes    61    50.836s
8    Max Verstappen    Toro Rosso/Renault    61    51.450s
9    Carlos Sainz    Toro Rosso/Renault    61    52.860s
10    Felipe Nasr    Sauber/Ferrari    61    1m30.045s
11    Marcus Ericsson    Sauber/Ferrari    61    1m37.507s
12    Pastor Maldonado    Lotus/Mercedes    61    1m37.718s
13    Romain Grosjean    Lotus/Mercedes    59    Retirat
14    Alexander Rossi    Marussia/Ferrari    59    A 2 voltes
15    Will Stevens    Marussia/Ferrari    59    A 2 voltes
-    Jenson Button    McLaren/Honda    52    Caixa de canvis
-    Fernando Alonso    McLaren/Honda    33    Motor: escalfament
-    Lewis Hamilton    Mercedes    32    Motor
-    Felipe Massa    Williams/Mercedes    30    Motor
-    Nico Hülkenberg    Force India/Mercedes    12    Xoc amb Massa

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut