Fórmula 1

Sebastian Vettel guanya el Gran Premi del Japó després de dominar amb autoritat tota la cursa

Sense pluja i amb la pista seca no hi va haver història en aquesta nova edició del Gran Premi del Japó. Els dos Red Bull van dominar la cursa de principi a fi, i Vettel va fer valer la seva millor posició a la graella de sortida per acabar guanyant la carrera. Fernando Alonso es va veure beneficiat per l'abandonament de Robert Kubica i va acabar tercer. Els dos pilots de McLaren es van haver de conformar amb les dues següents posicions, amb Jenson Button quart i Lewis Hamilton cinquè. Jaume Alguersuari només va poder ser onzè. El Gran Premi va començar de forma accidentada, ja que en plena sortida una espectacular topada entre Hülkenberg i Vitali Petrov va provocar la sortida del cotxe de seguretat. Quan falten només tres curses per acabar el campionat, Mark Webber surt reforçat d'aquest Gran Premi del Japó, ja que augmenta l'avantatge sobre Alonso al capdavant del Mundial.

Actualitzat
Se sabia que el Japó era territori Red Bull i així ho van demostrar Sebastian Vettel i Mark Webber, que no van donar cap opció a Suzuka a la resta de pilots. Fins a cinc pilots es van quedar fora de cursa en un accidentat inici. Primer, Hülkenberg i Petrov van topar de forma espectacular i després Massa va sortir del traçat de Suzuka. Amb el cotxe de seguretat a la pista, Kubica va haver d'abandonar per problemes al cotxe. Després d'aquest inici mogut, els Red Bull van agafar el comandament de la cursa i la van dominar de forma aclaparadora.

Vettel, que hores abans havia assolit la "pole position", després de l'ajornament va acabar guanyant amb autoritat. En segona posició es va classificar Mark Webber, que en les últimes voltes semblava que perdia terreny davant Alonso, però que va acabar fent la volta ràpida. Webber lidera amb 220 punts el Mundial, amb 14 punts de marge sobre Vettel i Alonso, empatat en la segona posició amb 206 punts.

Alonso manté les opcions

L'asturià va aconseguir el seu propòsit, fer podi i preparar-se per a l'assalt en els grans premis que queden, començant per Corea, un circuit nou que pot oferir moltes sorpreses. En la cursa va destacar el japonès Kobayashi, que va ser setè després d'una gran progressió davant el seu públic, mentre que Jaume Alguersuari va acabar en onzena posició. El català va poder acabar la cursa però no va poder aconseguir cap punt.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut