Sebastian Vettel, rodant per davant d'Alonso en un moment de la cursa (EFE)
Fórmula 1

Sebastian Vettel, fora del podi del Gran Premi de Mèxic en benefici de Ricciardo

El pilot alemany, que ja s'havia beneficiat d'una sanció a Verstappen per pujar al podi, rep 10 segons de sanció per impedir l'avançament de Ricciardo

Actualitzat

Sebastian Vettel s'ha vist desposseït del tercer lloc del Gran Premi de Mèxic de Fórmula 1 després de rebre una sanció de 10 segons per part de la direcció de cursa. Vettel ja s'havia aprofitat d'una sanció a Max Verstappen (Red Bull) per pujar fins al tercer lloc i ha acabat finalment cinquè, mentre l'holandès és quart i el tercer lloc recau finalment en Daniel Ricciardo (Red Bull).

Aquestes modificacions responen a un final de cursa molt intens entre Vettel i els dos Red Bull. La direcció de cursa ha estimat que l'alemany havia canviat de direcció quan estava frenant per impedir un avançament de Ricciardo en les últimes voltes, quan tots dos lluitaven pel quart lloc. Curiosament, aquesta norma va ser introduïda recentment a petició de diversos equips, entre ells Ferrari, per evitar maniobres similars per part de Verstappen. L'escuderia italiana, que obtenia el seu primer podi en les últimes 5 curses, ha considerat la decisió "molt dura i gens equànime", en paraules del seu director esportiu, Maurizio Arrivabene.

Aquesta sanció modifica de nou la classificació final del Gran Premi de Mèxic, que en un primer moment havia vist com Verstappen, que ha creuat el tercer lloc la línia d'arribada, perdia dues posicions després de rebre una sanció de 5 segons per haver sortit dels límits de la pista quan Vettel el pressionava. Els dos pilots ja s'han encarregat d'escalfar l'ambient un cop acabada la cursa.

Anar al contingut