Fórmula 1

Sebastian Vettel envia una carta de disculpa a la FIA i s'estalvia la sanció

El pilot de Ferrari va perdre els papers per un incident de cursa amb Max Verstappen

Sebastian Vettel ha demanat perdó a la FIA per estalviar-se sancions després d'insultar el director de cursa (Reuters)

"Aquest és un missatge per a Charlie Whiting: vés a prendre pel sac", aquestes van ser les paraules que Sebastian Vettel va propinar al director de cursa en veure que Max Verstappen no li cedia el lloc després de tallar un revolt pel dret i que, en un primer moment, no rebia cap sanció. Això va passar a les acaballes de la cursa i el pilot holandès rodava tercer, just per darrera dels intractables Mercedes de Hamilton i Rosberg.

Verstappen estava a punt de pujar al podi quan direcció de cursa li va comunicar que el penalitzava amb 5 segons per la polèmica acció i, per tant, qui havia de compartir el podi amb els dos pilots de Mercedes havia de ser Sebastian Vettel.

En acabar la cursa va ser l'hora de les explicacions, primer, davant dels comissaris i, després, davant dels mitjans de comunicació. En aquells moments, el to de les paraules del pilot alemany de Ferrari ja havia passat pel congelador i la tensió, almenys per part seva, s'havia refredat del tot.

Menys de 24 hores després de la polèmica, Charlie Whiting, el director de cursa i destinatari de les grolleres paraules de Vettel, i Jean Todt, el president de la Federació Internacional d'Automobilisme, van rebre per escrit una carta de disculpes signada pel pilot alemany. Es tracta d'una estratègia per evitar que la FIA emprengui mesures de càstig exemplars per evitar conductes semblants en un futur. Aquest dimarts, la màxima autoritat de l'automobilisme ha decidit "no emprendre cap mesura de càstig, basant-se en l'excepció i tenint en compte les sinceres disculpes i el profund penediment".

Charlie Whiting, per la seva banda, ha declarat públicament que ja va donar per tancada la polèmica el mateix diumenge després que Sebastian Vettel li demanés perdó personalment.

NOTÍCIES RELACIONADES