Sebastian Vettel
Sebastian Vettel ja compta dues victòries a Mònaco (Reuters)
Motor

Sebastian Vettel encapçala el doblet de Ferrari al GP de Mónaco i es distancia de Hamilton en el mundial

Räikkönen i Ricciardo, que ha estat tercer, deixen Mercedes fora del podi; Sainz ha fet un sisè lloc, deixant just al darrere el campió anglès

Actualitzat

Sebastian Vettel ha aconseguit la segona victòria de la seva carrera al Gran Premi de Mónaco, el més prestigiós del mundial de Fórmula 1. L'alemany s'ha imposat al seu company, Kimi Räikkönen, en l'estret circuit de Montecarlo gràcies a l'única aturada que han fet els Ferraris.

D'una altra manera no l'hagués pogut avançar, tot i que ha fet més voltes ràpides. El finlandès ha fet una bona sortida des de la "pole position" i ha mantingut un bon ritme abans i després del pas pels tallers.

Aliè a aquesta lluita, Daniel Ricciardo ha estat tercer. El doblet incontestable de la marca italiana ha deixat l'emoció als llocs immediatament del darrere. El tercer a l'engraellat, Valtteri Bottas, ha fet tap al principi i ha impedit la progressió dels dos Red Bulls, que han estat molt agressius.

De tota manera, no s'han pogut veure avançaments rellevants fins que el cotxe de seguretat ha sortit en la volta 61, a causa d'una topada entre Pascal Wehrlein i Jenson Button, que ha deixat el primer amb el cotxe plantat en vertical, sobre el cantó esquerre, a l'entrada del túnel. El substitut i amic de Fernando Alonso ha estat de pega en el retorn: mai no ha pogut sortir de l'última posició a la qual l'havia relegat la sanció per haver canviat peces del motor del McLaren.

La retirada del cotxe de seguretat en la volta 66 ha significat un nou principi, amb més pressió per part dels Red Bulls, que finalment ha funcionat per a Ricciardo. S'ha fet amb el tercer lloc tot desplaçant Bottas al quart. Max Verstappen ha acabat cinquè.

Lewis Hamilton, que sortia tretzè, només ha pogut guanyar un lloc en l'arrencada, i alguns més gràcies a l'estratègia d'aturades, per acabar setè. En les últimes voltes no ha pogut de cap manera trencar la resistència d'un magnífic Carlos Sainz, que ha estat sisè, conservant exactament el mateix lloc que s'havia guanyat en la classificació de dissabte.

La victòria de Vettel, combinada amb el pobre paper de Hamilton, complica la situació dels Mercedes en el campionat quan la temporada ja és prou avançada. El tetracampió es distancia en el lideratge i ja té l'anglès a 25 punts, és a dir, una cursa sencera.

Anar al contingut