Fórmula 1

Sebastian Vettel afegeix emoció al Mundial en guanyar amb autoritat el Gran Premi del Japó

El Mundial de la Fórmula 1 es posa més emocionant que mai. Sebastian Vettel referma les seves opcions d'emportar-se el títol després de la seva incontestable victòria al GP del Japó. L'alemany ha estat acompanyat al podi per Jarno Trulli i Lewis Hamilton, segon i tercer respectivament. L'actual líder del campionat, Jenson Button, ha acabat vuitè, tot just per darrere del seu company d'equip Rubens Barrichello. Per la seva banda, Fernando Alonso ha estat desè, mentre que Jaume Alguersuari ha abandonat després de tenir un accident.

Actualitzat
Sebastian Vettel no ha llançat la tovallola en el Mundial, dominat pels Brawn GP, i encara té opcions al títol de campió. La imatge de la cursa, però, ha estat l'accident que ha tingut Jaume Alguersuari quan faltaven nou voltes per al final, que l'ha deixat fora de la cursa. El pilot català sortia de la segona aturada a "boxes" quan ha perdut el control del seu Toro Rosso i ha impactat contra la tanca de seguretat. Un mal dia per a Alguersuari, que havia aconseguit anar novè i era a les portes dels punts. Un accident, però, sense conseqüències per al pilot, que ha sortit il·lès, però que ha provocat l'aparició del "safety car" quan Vettel dominava la cursa amb un gran avantatge sobre els seus rivals.

Al final, però, no hi ha hagut sorpreses, ja que el pilot de Red Bull ha mantingut el seu domini i ha creuat primer la línia d'arribada després de mantenir intocable la "pole" des d'on sortia. L'han acompanyat al podi Jarno Trulli, segon, i Lewis Hamilton, tercer. Fernando Alonso, que sortia des de la setzena posició, ha acabat finalment desè. Jenson Button, vuitè, no ha pogut celebrar encara el títol de campió del món. Tampoc Brawn GP el de constructors, per falta de mig punt.

Quan falten dues curses per disputar-se, Button encapçala la classificació del Mundial amb 85 punts, 14 més que el seu més immediat perseguidor i company d'equip, Rubens Barrichello. Amb el seu triomf a Suzuka, Sebastian Vettel es consolida en la tercera plaça amb 69 punts i posa pressió als Brawn GP. La propera i penúltima cita del Mundial serà el Gran Premi del Brasil, el 18 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut