L'afició continua mostrat el seu afecte a Schumacher a Grenoble, on està ingressat. (Foto: Reuters)
Fórmula 1

Schumacher fa un mes que està en coma mentre creix el pessimisme en el seu entorn

L'expilot Michael Schumacher complirà aquest dimecres un mes en coma induït a l'hospital de Grenoble, a l'est de França, mentre els experts mèdics deixen veure el seu pessimisme sobre la possible recuperació de l'heptacampió del món. Gary Herstein, que va ser cap mèdic de la Fórmula 1, diu al seu blog que "s'haurà de veure com un èxit que Schumacher pugui caminar, alimentar-se i vestir-se".

Actualitzat

L'expilot Michael Schumacher complirà aquest dimecres un mes en coma induït a l'hospital de Grenoble, a l'est de França, mentre els experts mèdics deixen veure el seu pessimisme sobre la possible recuperació de l'heptacampió del món. Gary Harstein, que va ser cap mèdic de la Fórmula 1, diu al seu bloc que "s'haurà de veure com un èxit que Schumacher pugui caminar, alimentar-se i vestir-se".

"És molt poc probable que el Schumacher que coneixíem abans de l'accident torni", ha escrit Harstein, que fonamenta la seva reflexió en les estadístiques. Segons ell, "el 50% dels pacients amb un traumatisme com el de Schumacher que passen un mes en estat vegetatiu i desperten pateixen deterioraments neurològics significatius. Si l'estat vegetatiu dura sis mesos, baixem al 20%, i sovint amb deterioraments greus. Després d'un any, la recuperació de l'estat de consciència és molt rara".

Més opinions pessimistes

L'estat de salut de Schumacher és "estable", segons va fer saber el seu entorn el 17 de gener. Des de la seva caiguda, el 29 de desembre, l'expilot ha estat sotmès a dues operacions de neurocirurgia i se li ha tret un hematoma situat a l'hemisferi esquerre del cervell, que en el cas d'un dretà com Schumacher és l'encarregat del llenguatge, la lectura i l'escriptura.

 "Cada dia que passa disminueixen les possibilitats de veure millorar la situació", comenta a "Le Point" Jean-Marc Orgogozo, expert en neurologia de l'hospital de Bordeus. En aquesta mateixa línia es mostra Philippe Decq, neurocirurgià de l'hospital de Beaujon, als afores de París, qui considera que "si després de tres setmanes d'un traumatisme craneal greu el pacient no obre els ulls, és un signe que les coses són molt greus".


 

Anar al contingut