Bàsquet

Scariolo renova quatre anys més com a seleccionador espanyol

El tècnic allarga la seva segona etapa a la banqueta amb la mirada posada als Jocs Olímpics de Tòquio, que podrien significar la cirereta a la seva trajectòria
Marc Béjar

Scariolo, durant els Jocs Olímpics de Rio (Reuters)

Sergio Scariolo ha signat la renovació com a seleccionador espanyol de bàsquet. La notícia, que ja es donava pràcticament per feta durant els Jocs Olímpics d'aquest estiu al Brasil, arriba després de diversos mesos d'incertesa respecte al seu futur. El tècnic italià acaba així amb els dubtes i ha ampliat la seva vinculació amb la Federació Espanyola de Bàsquet quatre anys més, en un acte que ha tingut lloc al Consell Superior dels Esports i on han assistit els presidents de les dues institucions, Jorge Garbajosa i Miguel Cardenal.

L'entrenador de 55 anys va arribar a la banqueta de la selecció el 2015 en la seva segona etapa, després d'un primer periple de tres anys (entre el 2009 i el 2012). En el seu recorregut com a seleccionador, ha sumat un total de cinc medalles, amb tres ors en els tres Eurobaskets que ha disputat, una plata als Jocs Olímpics de Londres 2012 i un bronze a Rio aquest estiu.

Scariolo s'ha mostrat molt satisfet per poder seguir al capdavant d'un grup que ha aconseguit grans èxits els darrers anys i que afronta amb il·lusió els nous objectius. En aquesta línia, el tècnic ha assegurat que "és un repte fer un recanvi generacional progressiu", després d'haver ampliat la seva vinculació fins a l'any 2020, quan tindran lloc els Jocs Olímpics de Tòquio.