Bàsquet

Scariolo fa pública la llista de preseleccionats per al Mundial, on destaca el retorn del blaugrana Fran Vázquez

José Manuel Calderón, Ricky Rubio, Sergio Llull, Joan Carles Navarro, Rudy Fernández, Rafa Martínez, Alex Mumbrú, Carlos Suárez, Fernando San Emeterio, Jorge Garbajosa, Víctor Claver, Pablo Aguilar, Marc Gasol, Felipe Reyes i Fran Vázquez. Aquests són els quinze que ha escollit Sergio Scariolo, seleccionador nacional de bàsquet, dels quals sortiran els dotze noms definitius que compondran l'equip que defensarà, al Mundial de Turquia del 28 d'agost al 12 de setembre, la medalla d'or aconseguida per Espanya fa quatre anys al Japó. Aquests quinze jugadors es presentaran a Madrid el 21 de juliol i començaran els entrenaments l'endemà a Las Palmas de Gran Canària.

Actualitzat
L'absència de Pau Gasol en la selecció espanyola, que vol agafar-se un llarg descans estiuenc, no impedeix que els de Scariolo continuïn aspirant a revalidar el títol mundial, a Turquia. 7 dels jugadors que van guanyar l'últim campionat del món al Japó repetiran, i amb una base d'equip on figuren noms com Marc Gasol, Rudy Fernández, Joan Carles Navarro o Ricky Rubio tot és possible.

La resta de seleccions també tenen baixes destacades. Els Estats Units, Eslovènia, Lituània... competiran en el Mundial sense peces importants. Lebron James, Wade, Bosh, Ginobili i Parker ja han dit que no hi seran, i els dubtes envolten Kobe Bryant i Howard, que també acusen la intensitat d'una competició com l'NBA, que és el que li ha passat a Pau Gasol.

Justament una de les grans novetats en el 15 de Scariolo és per suplir el pivot de Sant Boi: ho farà el gallec blaugrana Fran Vázquez, cinc anys allunyat de la selecció per voluntat pròpia. S'hi afegeixen també Fernando San Emeterio, una de les claus de l'últim títol en l'ACB del Caja Laboral, i José Manuel Calderón, del Toronto Raptors, absent per lesió de l'últim Eurobasket. Han caigut de l'última llista Cabezas i Raúl López que, curiosament, juguen a les ordres de Scariolo en el Khimki, i Berni Rodríguez. Aquesta és la llista:

BASES:
Ricky Rubio (Regal Barcelona)
José Manuel Calderón (Toronto Raptors)
Sergio Llull (Reial Madrid)

ESCORTES:
Joan Carles Navarro (Regal Barcelona)
Rudy Fernández (Regal Barcelona)
Rafa Martínez (Power Electronics)

ALERS:
Fernando San Emeterio (Caja Laboral)
Álex Mumbrú (Bizkaia Bilbao Basket)
Carlos Suárez (Asefa Estudiantes)

ALERS-PIVOTS:
Víctor Claver (Power Electronis)
Jorge Garbajosa (Reial Madrid)
Pablo Aguilar (Granada)

PIVOTS:
Felipe Reyes (Reial Madrid)
Marc Gasol (Memphis Grizzlies)
Fran Vázquez (Regal Barcelona)

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut