Esport català

Saúl Craviotto i Mireia Belmonte seran premiats com a millors esportistes catalans del 2016

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha decidit aquest dimecres els millors esportistes catalans que es premiaran en la 20a Festa de l'Esport Català
Saúl Craviotto i Mireia Belmonte s'han convertit en els màxims medallistes catalans

Saúl Craviotto i Mireia Belmonte s'han convertit en els màxims medallistes catalans

El piragüista de Lleida Saúl Craviotto, guanyador de dues medalles en els Jocs de Rio, i la nedadora Mireia Belmonte, també amb dues medalles al Brasil, han estat escollits com a millors esportistes catalans del 2016. Aquest dimecres al migdia, el jurat de la 20a Festa de l'Esport Català, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari "Sport", s'ha reunit a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per decidir els guardonats d'enguany.

La nedadora de Badalona, amb un or en els 200 m papallona i un bronze en els 400 m estils, es va convertir a Rio en la primera nedadora catalana i espanyola a pujar a dalt de tot del podi. Per la seva banda, Craviotto, campió olímpic en la prova K2-200 m i bronze en K1-200 m, es va convertir en l'esportista català amb més medalles olímpiques, quatre en total. Ells dos seran els principals protagonistes de la gala del 20 de desembre on s'entregaran els premis.

Aquest any s'incorporen també guardons als millors esportistes paralímpics. En aquesta modalitat, els premiats seran el ciclista amb discapacitat visual Ignasi Àvila, i l'atleta amb discapacitat visual Elena Congost. Àvila, juntament amb el seu guia, Joan Font, va aconseguir en els Paralímpics de Rio la medalla de plata en carretera classe B. I Congost va obtenir l'or en la marató classe T12 al Brasil, i va sumar al seu palmarès la segona medalla paralímpica.

Altres premiats de la Festa de l'Esport Català seran Xavi Pascual, del Barça Lassa d'handbol, com a millor entrenador; el waterpolo femení del CN Mataró, com a millor equip; o la Federació Catalana de Rem, a qui s'atorga el premi a la millor gestió federativa.