Barça

Sandro Rosell presenta de manera oficial la precandidatura a la presidència del Barça

S'ha fet pregar, però Sandro Rosell ha fet finalment la presentació oficial de la seva precandidatura a la presidència del Barça. Sota el lema "Tots som el Barça" i en una atapeïda seu electoral, el soci blaugrana número 12556 va explicitar la seva voluntat "d'obrir una nova etapa" en la història del club. Rosell va explicar que es millorarà la qualitat de la primera plantilla del Barça, tot i que l'aposta pel planter és innegociable. L'exvicepresident va lloar part de la feina feta per Laporta, però va dir que treballarà "per millorar el deute econòmic del club" i que no es vendrà més patrimoni.

Actualitzat
L'empresari Sandro Rosell es va presentar en societat com a precandidat a la presidència del FC Barcelona, en un acte multitudinari a la seva nova seu electoral, envoltat dels que seran els seus directius en el cas que guanyi les eleccions del 13 de juny. En un escenari ple de símbols barcelonistes i amb l'eslògan de campanya "Tots som el Barça", la presentació oficial de Rosell en la campanya electoral va deixar petita la immensa seu electoral del precandidat. "Vull enviar un missatge d'il·lusió i ànim. Podem fer un Barça triomfal, el millor equip del món. No us fallarem", va sentenciar un emocionat Rosell en un espai on es van reunir més d'un miler de persones, 750 en els 1.500 metres quadrats del local i unes 300 al carrer.

Rosell, soci número 12556, va llançar un guant al barcelonisme per "oblidar-nos dels enfrontaments" i va desitjar que la campanya no sigui bruta. En l'arrencada de l'acte, Rosell va argumentar que no ha fet el pas formal de convertir-se en precandidat fins ara "per respecte a l'equip i per no interferir en la feina de Pep Guardiola", i també per "respecte als estatuts del club, ja que les eleccions es van convocar dilluns". "Ara és quan toca entrar en campanya, i no abans", va subratllar Rosell, que va lamentar que el Barça no jugui la final de la Lliga de Campions d'aquest any al Santiago Bernabéu, i es va aventurar a assegurar que el conjunt català "jugarà la de l'any que ve a Wembley".

De l'esperit que el mou per assolir la presidència, Rosell va destacar que vol aconseguir que el Barcelona sigui "feliç", a més de subratllar les condicions d'"integrador, plural, participatiu i sobri". Per això, Rosell va reclamar que al Barcelona cal canviar l'estil amb el qual es representa l'entitat, amb referència a una idea en la qual va incidir molt en la precampanya, la de fer un gir de 180 graus al mètode de l'actual president de l'entitat, Joan Laporta, molt criticat per part del barcelonisme. El precandidat, això no obstant, també va aplaudir accions de la junta actual, com l'aposta pel planter, la unió amb Unicef i el combat contra els seguidors violents.

Sandro Rosell va dir que li fa il·lusió ser president del Barça perquè des de jove va voler aconseguir aquest objectiu. "Estimo el Barça i Catalunya. Tinc la complicitat de la meva família, encara que sé que veuré menys les meves filles. Vull obrir una nova etapa, serena i ambiciosa, per fer del Barça un referent mundial". "Tinc humilitat per afrontar aquesta etapa i estic preparat per liderar-la perquè puc aportar experiència per la meva etapa professional", va afegir Rosell, qui va advertir que el Barcelona "ha de ser decididament democràtic i participatiu". Finalment, va assegurar que lluitarà perquè els horaris dels partits de futbol del Barça s'ajustin al soci, que no vendrà mai patrimoni i va recordar que va ser l'artífex dels fitxatges de Ronaldinho, Deco, Eto'o i Pedro, entre d'altres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut