Barça

Sandro Rosell pren possessió del càrrec en substitució de Laporta i promet un "Barça de tots"

Sandro Rosell s'ha convertit des d'avui oficialment en el 39è president del FC Barcelona, en una cerimònia que ha durat uns escassos 10 minuts, i que s'ha fet als jardins de la Masia. Rosell ha agafat el relleu d'un Joan Laporta que posa punt final a set anys com a màxim dirigent del Barça, i que s'acomiada desitjant tota la sort del món a la nova directiva. El ja expresident blaugrana ha donat les gràcies a tots aquells que l'han acompanyat en un viatge en què s'han viscut "els moments més importants de la història del club". Sandro Rosell ha tornat a prometre un mandat d'austeritat, i ha desitjat un Barça que projecti "talent, compromís, solidaritat i, per sobre de tot, Catalunya".

Actualitzat
El traspàs de poders ha començat en privat, als despatxos del club, on Sandro Rosell i el seu equip han presentat un aval bancari solidari de més de 58 milions d'euros. Després, tots plegats han anat a la Masia, on ja els esperaven els més de 400 convidats que han assistit a la presa de possessió de Rosell. Hi eren Josep Guardiola i els expresidents Montal, Gaspart i Reyna. També s'hi ha deixat veure el president d'honor, Johan Cruyff. I un altre expresident, en aquest cas de la Generalitat, Pasqual Maragall, també ha volgut felicitar el nou mandatari. Entre els assistents també es trobaven el soci número 1 de l'entitat, Jaume Desals, i l'última sòcia, Abril Minguell, sòcia número 184.116.

El president sortint ha estat molt breu en el seu comiat. Joan Laporta ha donat les "gràcies a tots aquells que han contribuït i que han viscut els moments més importants de la història del Barça", i a més ha volgut desitjar molta sort a la nova directiva. Tot seguit ha estat el torn del nou president, que content, però també emocionat, ha assumit la direcció del Barça, avui, 1 de juliol. Ell i la seva junta de divuit directius afronten un mandat de sis anys i ha promès que estaran a l'altura de les expectatives del soci.

Sandro Rosell vol que el Barça sigui "el millor club poliesportiu del món", i sobretot, "el club de tots els socis". El nou president ha explicat que tota l'emoció que viu en un dia com aquest, la vol "tornar als socis en forma de responsabilitat, feina ben feta i il·lusió", i assegura que està al servei de tots els socis. "Aquesta nova junta entén el club només si hi ha participació social i amb democràcia", i és per això que ha volgut adreçar-se a tots, amb un missatge en català, en castellà i en anglès.

Enmig d'un ambient molt calorós i pujat d'emoció i de temperatures, Rosell ha tornat a prometre "transparència, eficiència, excel·lència esportiva i un projecte econòmic sostenible". Ha deixat molt clar que lluirà l'austeritat en el model. A més, ha promès un Camp Nou remodelat i accessible, un nou Palau i un Espai Barça perquè tothom el pugui disfrutar. Quan es vegi una samarreta del Barça, el nou president vol veure al darrere "talent, compromís, solidaritat i, per sobre de tot, Catalunya".

Sandro Rosell ha presentat els que seran el seu grup de confiança. Josep Maria Bartomeu i Floreta serà el vicepresident esportiu; Jordi Cardoner Casaus, el vicepresident social; Carles Vilarrubí i Carrió, el vicepresident institucional; Xavier Faus i Santasusana, el vicepresident econòmic; Toni Freixa, el portaveu, i Susanna Monje i Gutiérrez, la tresorera. L'acte ha acabat amb una abraçada entre Rosell i Laporta.

Antoni Rossich, nou director general del Barça

La primera reunió de la junta directiva de Sandro Rosell ha decidit nomenar Antoni Rossich, que treballava al grup Planeta, com a nou director general del Barça en substitució de Joan Oliver. També s'ha decidit que Pere Jansà sigui el nou cap de comunicació del club.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut