Rosell ja té data per declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz
Rosell ja té data per declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.
Barça

Sandro Rosell declararà dimarts davant el jutge Pablo Ruz com a imputat pel fitxatge de Neymar

L'expresident del Barça Sandro Rossell anirà dimarts a declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, en relació amb el fitxatge de Neymàr. Ruz el va imputar el 22 de gener per un presumpte delicte d'apropiació indeguda en el fitxatge del brasiler.

Actualitzat

L'expresident del F. C. Barcelona Sandro Rosell es veurà les cares dimarts amb el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz després de la seva imputació el 22 de gener per un delicte d'apropiació indeguda en el fitxatge del davanter brasiler Neymar, cosa que va provocar la seva dimissió al capdavant del club.

Rosell havia de declarar el 13 de juny, però el jutge Ruz ho va ajornar a petició de l'advocat, Ignacio Ayala, que va al·legar tenir un judici en aquestes dates. Aquell dia també està citat a declarar el representant legal del Barça, Antoni Rossich, que haurà de respondre davant el jutge pel delicte fiscal imputat al club per un presumpte frau de 9,1 milions d'euros pel fitxatge del brasiler.

El jutge va decidir cridar-los a declarar com a imputats després de rebre un informe de l'Agència Tributària, datat el 30 de maig, que confirma que el Barcelona, imputat ja en aquesta causa com a persona jurídica, va cometre un delicte fiscal en defraudar a Hisenda almenys 9,1 milions d'euros en el fitxatge de Neymar da Silva. Aquesta quantitat podria augmentar fins als 11,7 milions d'euros si es confirma la possible defraudació de 2,6 milions en l'exercici del 2014.

En aquesta mateixa resolució, Ruz va acordar també preguntar a les parts sobre la procedència de dirigir el procediment a les persones interventores en els diferents contractes objecte d'investigació, cosa que podria afectar l'actual president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el pare del davanter brasiler, entre altres.

El mateix dia Ruz prendrà declaració com a testimoni a Artur Amich, soci auditor de la firma Deloitte i responsable dels informes d'auditoria de comptes anuals del F. C. Barcelona del 30 de juny del 2012 i del 2013.

El contracte de Neymar es va firmar a Barcelona el 3 de juny del 2013 entre el jugador i el seu pare, d'un costat, i Rosell i el president actual del club, Josep Maria Bartomeu, d'un altre, però no va entrar en vigor fins al 29 de juliol del 2013, en què es va pactar una durada de 5 anys.

Anar al contingut